2014 Montelvini, Cabernet, Montello e Colli Asolani DOP, Italien

Familierne holder sammen i Italien. Der findes vinhuse, der med stolthed præsenterer både tyvende og tredivte generation. Det ser man næsten ingen andre steder i verden.

Vi mødte Serena-familien i norditalienske Treviso. De har været i gang på marken og i kælderen siden 1881. Fem generationer har arbejdet hårdt  for at nå der til, hvor de er i dag. I 1968 besluttede Armando Serena at forfølge en drøm. Han købte jord i Venegazzu og byggede et supermoderne vineri, der skulle vise en helt ny dynamisk stil. Selvfølgelig med behørig respekt for de lokale traditioner. De står i dag som benchmark for italiensk vin. Armando har stadig ansvaret,  men det deles mere og mere med sønnen Alberto og datteren Sarah.

Vi skal ud på de små veje for at finde  Montello e Colli Asolani, der ligger mellem Nervesa og floden Piave. Omgivelserne er vidunderlige. Velholdte vingårde, kirsebærtræer, typiske venetianske  villaer, den milde luft og lyset. Mikroklimaet er perfekt. Dyrkningsbetingelserne optimale.

Selvfølgelig arbejder familien Serena også med internationale druesorter. Her Cabernet – to forskellige – Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Begge importeret til Italien af grev Manfredo de Sanbuy. Noget vi ikke vidste. Og noget vi måske aldrig får brug for. Lad os hellere dvæle lidt ved de to Cabernet’er. Cabernet Sauvignon kender vi fra Bordeaux. Det er en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Den giver mørke vine og en tydelig duft og smag af solbær. Cabernet Franc har en karakteristisk  aroma af grøn peber og er meget frugtig. .

Druerne er høstet i slutningen af september. De rippes straks for stilke og kværnes. Under gæringen pumpes mosten/vinen om dagligt. Efter den første omstikning får vinen lov at falde til ro på ståltanke. Det er en velsmagende daglig vin der er let at holde af. Farven er dyb ruby, aromanen er overraskebde intens med både blomster, urter og nyslået græs. Smagen er frisk, ren og vinøs med en behagelig tørhed der renser munden godt.

Tips til servering
Perfekt til hvidt kød, koldt kød og fjerkræ. Nydes lettere afkølet.