2013 Poggio Bidini, Nero d’Avola, Terre Siciliane Rosso IGT, Italien

Poggio Bidini er navnet på den vinmark, hvor nogle af Siciliens bedste og mest kendte vine kommer fra. Det er her Jacono-familiens historiske og ældste vinstokker, har deres rødder. Vinene er et levende bevis på familie traditioner og evne til med stor omhu, at integrere omgivelsernes særpræg i vinens karakter.

Jacono-familien kom til Sicilien i midten af 1800-tallet. De slog sig ned i det sydøstlige hjørne af øen. Og anlagde vinmarker rundt om Bidini, et smukt manor house, der stadig er i familiens ejendom. I dag er der 100 hektar med vin plus et stykke jord der er lagt ud til de berømte sicilianske blodappelsiner.

Det er den elegante Gaetana Jacono der i dag er ansvarlig for Poggio Bidini. Det er hende der står bag en af Siciliens største vine Cerasuolo di Vittoria, der er den første på øen der opnåede DOCG-status. Det er naturligvis vinhusets signaturvin, men man ved, at det ikke nytter ret meget, hvis ikke familiens andre vine også tilfredsstiller forbrugernes forventninger. Man gør sig umage med alt, som man lægger navn. Derfor bedømmes Jacono-familiens mange IGT vine altid blandt de bedste i deres gruppe.

Denne udgave er lavet på 100% Nero d’Avola. Det er rødvinsdruen over alle på Sicilien. Den er bragt til øen af Fønikerne en gang i Antikken, og den er kendt for at udvikle sig til markante og potente røde vine. Selvfølgelig har man forsøgt sig med Cabernet Sauvignon, Syrah og alle de andre internationale druer, men ingen kan leve op til det, som man kan opnå med Nero d’Avola. Med den har man jo også et par tusinde års erfaringer at trække på. Blandt andet må druerne ikke kværnes for hårdt inden gæringen startes. På den måde undgår man en ubehagelig grøn syre. Et godt resultat kræver også forholdsvis lang kontakt mellem most og skaller plus en omhyggelig omstikning hver fjerde time gennem vinifikations processen.

Høsten foregår i den sidste uge af september. Gæring og lagring (6 måneder) på tank.

Ruby rød med en dyb indbydende farve. Lækker, intens og saftig frugtig med skovbær, viol og kirsebær. Med en passende tørhed. Krydret med en lang vedvarende eftersmag.

Tips til servering
Jacono-familien anbefaler vinen til buffet – det vil sige til alting. Både koldt og varmt. Det er en vin der ikke lader sig vælte af noget som helst.