2013 Sin Complejos, Tinta de Toro, D.O., Spanien

Både vinens navn og illustrationen på etiketten kalder på en forklaring.  Oprindelsen er spanske Toro, som ligger i forlængelse af Ribera del Duero. Det er her tingene sker, så man kan godt tillade sig at have store forventninger. Vinhuset ejes af familien Gil Luna. Det drives økologisk og i nogen grad også biologisk.

”Jeg synes altid at folk har beskrevet Toro som kraftige, stærke, komplekse og lidt rå i kanten. Jeg kan egentlig ikke forstå denne opfattelse. Måske er det fordi vi lader os influere af trends i stedet for egne erfaringer. I virkeligheden er de pågældende karakteristika slet ikke en naturlig del af Toro-vine. Forestil at du dækker dine øje, lige som jeg gør på fotoet, og koncentrere dig udelukkende om din egen nydelsen. Betragt denne vin som vores hensigtserklæring”.

Patricia Gil Luna

Sin Complejos – kompromisløs – er ledetråden. Patricia benytter enhver lejlighed til at takke og rose de brave mennesker, vinbønder og vinmager, der har været med til at gøre Toro-vinene kendte ikke bare nationalt men internationalt. Det er deres hårde arbejde, visdom og respekt for den jord de har til rådighed, der har bragt vinene til tops.

Patricias far er en af dem Toro har allermest at takke for. Han overbeviste kollegaerne om at lade naturen vise vejen. Vinens autentiset skal bevares. Ikke nogen indblanding, hverken menneskelige eller noget hokuspokus.
Selv om vinen har et højt alkohol indhold, forstyrre det ikke oplevelsen Den opfattes velafbalanceret, moden og velstruktureret.

Vinen er lavet på 100% Tinta de Toro fra egen mark med vinstokke der er over 50 år gammel.  Alle stilke fjernes inden gæringen der foregår temperaturreguleret. Aldrig over 26 grader. Det trækker gæringstiden lidt ud, men giver til gengæld aroma- og smagsstoffer tid til at udvikle sig.
Lagring et halvt år på henholdsvis amerikansk og franske eg.

Vinen har en dyb, intens og meget ren klar kirsebær rød udstråling. Meget aromatisk næse med hints af friske druer, modne skovbær og fine krydderier der blander sig elegant med frugten. Vinen optræder med stor harmoni, god struktur, megen velsmag og en god vinøs nerve. En passende garvesyre runder det hele af.

Tips til servering
Perfekt til kødretter, hvor kødsmagen skal have et passende modspil.