2014 La Pincoya, Red Blend, Chile

I samarbejde med en god ven fra Napa Valley i Californien, har vi bedt chilenske Terrapura om at finde en vin, der kan vise det bedste fra Chile. Og behage såvel californiske, som danske ganer. Projektet har fået navnet La Pincoya.
La Pincoya, er det  chilenske navn for havets gudinde. Dem der har set hende siger at hun er en smuk ung kvinde med stort rødt hår. Normalt er hun iklædt havets alger og ses gående eller dansende på stranden, hvor hun guider forliste søfolk.

Det er naturligvis hendes kontrafej, der præger etiketten. Vi har valgt at samarbejde med folkene bag Terrapura-vingården (den rene jord). De går efter at bevare vinens frugt optimalt, og de gør meget ud af at finde det rigtige grosted til de forskellige druer. Det kan de gøre, fordi de har historisk gode forbindelser i alle Chiles kvalitetsdistrikter. 
For vinmageren Jose Miguel Ovalle, er forskellige druetyper, som krydderier for kokken i et køkken. Hver drue bidrager med hver sit karakteristika og i La Pincoya er der 3 druetyper. 20% er Syrah, kommer fra Maule-Valley og den bidrager med en enestående frugtkarakter til vinen. 20% er Carmenere fra Colchagua -Valley og sammen med 60% Cabernet Sauvignon fra samme område, er det disse druer, der giver fylde og struktur til det færdige resultat.

Vinen lagres 12 måneder i franske egetræsfade og det endelige resultat er en vin med dybrød farve og kirsebær og blåbær i duften. Smagen er blød og frugtrig med en lang elegant eftersmag.

Tips til servering

Den helt rigtige vin til en god bøf.