2013  Vega Sauco el Beybi, Toro, Spanien

Det er manden bag vinen der taler: ”Jeg synes altid at folk har beskrevet Toro’s røde vine som kraftige, stærke, komplekse og lidt rå i kanten. Det er slet ikke min opfattelse. Måske er det fordi vi lader os influere af trends i stedet for egne erfaringer. I virkeligheden er de pågældende karakteristika slet ikke en naturlig del af af Toro-vine. Prøv at ignorere alt forstyrrende rundt om dig  hold dig, og koncentrere dig udelukkende om din egen nydelse. Du vil få en helt ny vinoplevelse med mange nye indtryk. Betragt denne vin som vores hensigtserklæring”.

Manden hedder Patricia Gil Luna. Kompromisløs er ledetråden i alt hvad han står for. Patricia benytter enhver lejlighed til at takke og rose de brave mennesker, der har været med til at gøre Toro-vinene kendte ikke bare nationalt men bestemt også internationalt. Det er deres hårde arbejde, visdom og respekt for den jord de har til rådighed, der har bragt vinene til tops.
Patricias far er en af dem Toro har allermest at takke for. Han overbevidste kollegaerne om at lade naturen vise vejen. Vinens autentiset  skal bevares. Ikke nogen indblanding, hverken menneskelige eller noget hokuspokus.

Selv om vinen har et højt alkohol indhold, forstyrre det ikke oplevelsen. Den opfattes velafbalanceret, moden og velstruktureret.

Vinen er lavet af 100% Tinta de Toro fra egne marker med vinstokke der er over 50 år gamle. Det er den samme drue der bruges i nabodistriktet Ribera del Duero. Her kaldes den Tinto Fino. Den dominerer også i Rioja, hvor den har navnet Tempranillo.

Stilkene fjernes inden gæringen der foregår temperaturreguleret. Aldrig over 26 grader. Det trækker gæringstiden lidt ud, men giver til gengæld aroma-og smagsstoffer tid til at udvikle sig. Lagring et halvt år på henholdsvis amerikanske og franske eg.

Vinen har en dyb, intens og meget ren klar kirsebær rød udstråling. Meget aromatisk næse med hints af friske druer, modne skovbær og fine krydderier der blander sig med frugten. Vinen optræder med stor harmoni, god struktur, megen velsmag og en god vinøs nerve. En passende garvesyre runder det hele af.

Tips til servering
Perfekt til kødretter, hvor kødsmagen skal have et passende modspil.