2013 Pearlstone, Cabernet Sauvignon/Shiraz, Rhebokskloof Wine Estate, Sydafrika

Vi er godt og vel en halv times kørsel fra kysten og Cape Town. Vi er kørt gennem Stellenbosch og er nu kommet frem til Paarl.  Vi har længe kunne se de nøgne granit bjerge, der rejser sig bag byen. Sidst på dagen, når solen står lavt, lyser de op som perler. Derfor navnet. Det er i den fantastiske Paarl-dal, at nogle af Sydafrikas bedste vine bliver til.  Vi vil tilføje,  og på nogle af de smukkeste vingårde i landet. Mange er bygget i den kendte Cape stil,  med hvide mure,   stråtag og stukgavle, gemt lidt af vejen mellem bølgende bakker og høje bjerge.  Det er her de berømte Nederburgh vinauktioner hvert år samler indkøbere fra hele verden, og det er her vi finder prestige vinejendomme som Laborie Estate, Boschendal og ikke mindst Rhebokskloof Wine Estate, som vi har fornøjelsen af at præsenterer for vores kunder.

Vi deltog i en stor smagning på vingården, hvor vi blev præsenteret for et flot galleri af vine i forskellige kvalitetsklasser.  Vi var ret enige om, at vi ville starte med Pearlstone serien. Ikke bare for navnets skyld, men fordi vi her fik moderne sydafrikanske vine med kant og personlighed, til meget fornuftige priser.

Den Sydafrikanske signatur-rødvinsdrue er Pinotage. Men vi har valgt at springe over den og vente til det bliver vinter igen. De kan godt være lidt voldsomme, men vi skal nok komme tilbage til den. Denne gang gør vi som de fleste, vi vælger en god blanding af et par af de bedste internationale druer fra Sydafrika. Vi har valgt kombinationen 60% Cabernet Sauvignon og 40% Shiraz. Det er sjældent men oplagt.  Vi faldt for denne blanding som giver plads til begge druers bedste egenskaber. Cabernet’en bidrager med en elegant saftig frugt og en fin dæmpet garvesyre, Shiraz’en giver fylde og krydrede undertone i en fin landlig indpakning.

Druerne er høstet i den første uge af marts 2013. Kun fuldmodne druer slap gennem kontrollen. Gæring på ståltanke. Derefter 18 måneder på 300 liter egetræsfade.

Brillant ruby med typisk næse af moden Cabernet og tørrede urter. Smagen er fyldig tør og både elegant og rustik. En vin med stor kompleksitet og modne tanniner.

Tips til servering
Til fede, kraftige og krydrede retter.