2013 Pedals Painted Wolf, Cabernet Sauvignon, Sydafrika

Sydafrika er på mange måder et spændende vinland. Noget af det første man overraskes over er de mange lidt sære vingårdsnavne. Som fx Vriesenhof, Paradyskloof, Plaisir de Merle, Morgenster, Fairview, Vergelesen, Kanonkop, Boekenhoutskloof, Mooiplaas, Allesverloren, Meerlust og Rust en Vrede, bare for at nævne nogle af dem.

Ejeren af vingården har arbejdet i forskellige nationalparker i Sydafrika, hvor han især gjorde en stor indsats for at gøre livets en lille smule lettere for de vilde hunde. Da han blev succesfuld vingårdsejer bestemte han sig til at donere et lille beløb per solgte flaske til arbejdet med hundene. Painted Wolf-vinene sælges første og fremmest på de afrikanske lodges, hvor safarigæsterne sætter stor pris på den gode smag og det gode formål.

Hvordan vi har fået fat i den? En af vores kunder havde smagt den på en safari, og havde et stærkt ønske om at smage den igen. Vi synes også om den og tog derfor så maget hjem, så vores kunder også kan deltage i fornøjelsen.Druerne er høstet i henholdsvis Swartland og Paarl. Vi er i Cape-provinsen. Ingen kunstvanding og alt håndhøstes.

Cabernet Sauvignon dominerer med 85% og der fyldes op med Malbec og Merlot. Det hele lagres et år på henholdsvis franske og amerikanske barriques. The painted wolf er i 2013 udgaven venligheden selv. Saftig blød frugt møder næsen. Solbær, brombær og vanille med fine krydrede og røgede undertoner. Silkeblød, medium fyldig med en attraktiv og elegant smag.

Tips til servering
Den er klar til at blive nydt til – ja vi spurgte vinmanden selv, og vi fik følgende svar: “It is really delicious with home cooked South African meals such as a sweet and spicy bobotie, beef burgers off the braai with sweet tangy bbq sauce or wors, pap and chakalaka”. Ja det vil vi også foreslå og tilføje at vinen er en fornøjelse til alle kødretter særlig lam.