2012 Bodegas Tardencuba ”seleccion” Toro, Spanien

Brødrene Ramon og Jose Ramos  har skabt nyt liv i det game Toro-vindistrikt, som efter storhedstiden i 14 og 15 hundrede tallet,  mere og mere syntes at være glemt for omverden. Toro ligger i forlængelse af Ribera del Duero, der har status af at være Spaniens bedste rødvinsdistrikt.

Brødrene kalder Toro for deres ”legeplads”. De er vokset op mellem vinstokke og vinfade. De kender hvert et hjørne i distriktet, har travet det hele igennem mange gange. De har aldrig været i tvivl om, at de skulle være vinmagere, og at det skulle være i Toro. De drømmer ikke om at blive storbønder. De vil kun arbejde for egne penge, og vil ikke gå på kompromis med noget som helst. De betragter det at lave vin som både kunst og godt håndværk.

De er trods alt for utålmodige til at vente de mange år det vil tage nyplantede vinstokke at opnå den nødvendige personlighed. I stedet  brugte de deres lokalkendskab og personlig forbindelser til at finde de bedste små plots med gamle vinstokke, som ingen havde interesseret sig for i generationer. Druerne var hidtil gået til det lokale kooperativ, hvor de indgik i neutrale blandinger. Hurtigt fik man rådighed over i alt 15 hektar fordelt på mange små plots der ligger på begge sider af Zamora. Jorden er ekstremt sandet og rødderne skal arbejde sig 4-5 meter ned før der er en passende grobund. Enhver form for kunstvanding er bandlyst. Det og de mange solskinsdage skaber intense druer med masser af smag og aroma.

Ramon og Jose har nu fået etableret sig i egen bodega, men vil ikke være større end de er nu. De vil personlig kunne følge druerne fra hver lille plot, og de vil med næse og gane sørge for, at kun den bedste del af høsten går videre på fade og i flaske.

Det er 100% Tempranillo. Lokalt kaldet Tinta de Toro. De håndhøstes, kværnes og gæres og lagres i kortere tid på store gamle fade.

[ Man ønsker at lave en vin med optimal frugt uden forstyrrende fadlementer. En vin der skal drikkes ung. ]

Man skal ikke tro, at man står også for en lille letbenet sag, der glider ned uden at gøre modstand. Det er en kraftig vin med masser af alting. Saft, frugt og tanniner i en skøn blanding. Den bør iltes over på karaffel et par timer før serveringen.

Tips til servering
Kraftfuld med en vibrerende og livgivende syre som passer fint til krydret vintermad af forskellig slags.