2011 San costantino, cannonau di sardegna doc, italien

På Sardinien er mange vinbønder stadig i gang med omstillingen fra kvantitet til kvalitet. Poderi Parpinello er et af øens små vinhuse,  hvor målet er nået, og som nu er med til at vise vejen for de kollegaer, der er lidt langsommere i optrækket. Allerede nu tegner der sig et spændende billede med mange nye muligheder, som afgjort vil glæde den vininteresserede. Især fordi man fastholder at bruge øens traditionelle druesorter. Man er ikke faldet for fristelsen og tilplantet internationale sorter, som på kort sigt uden tvivl vil kunne opnå større opmærksomhed på exportmarkederne.

Vinhuset hedder Poderi Parpinello. Det er skabt af Parpinello familiens passion for vin gennem tre generationer. Da man så at marked var åben for kvalitet, fik man hurtigt omstillet sig. Intet blev sparet i denne proces. Moderne teknik og nyeste udstyr i kælderen.

Vinhuset styres i dag af papa Giampaolo Perpinello og søn Paolo. De har 15 hektar med vin og er ved at udvide til det dobbelte. Markerne ligger samlet omkring gården i et område der hedder Janna de Mare.

[ Jorden er perfekt med både kalk, grus og sand. Familien arbejder med stor respekt for ecosystemet og den lokale terroir. ]

Cannonau di Sardegna er den lokale rødvinsdrue. Og øens stolthed. Det er den ældste kendte drue i Middelhavsområdet. Tidligere gav den en ret rå vin, men man har lært at tæmme den nøjsomme drue blandt andet ved at begrænset udbyttet per hektar. I de rigtige hænder kvitterer den med umiddelbar velsmag og charme.

Hos Poderi Parpinello nøjes man ikke bare med et lavt udbytte, men sorterer også de håndhøstede druer i flere omgange, så kun det allerbedste går videre i processen.

Flot dyb rød i glasset. Moden næse domineret af mørk frugt og fine krydderier.

Passende tør med en god fylde og en god balance mellem frugt og syre.

Tips til servering
Perfekt til middelhavsmad.