2013 Rubillo, Cesanese, Principe Pallavicini, Lazio IGT

Vi blev præsenteret for denne vin ved en stor blindsmagning i Rom. Og var begejstret med det samme. Med sin umiddelbare store velsmag og behagelige væsen, var den let at holde af. Det var kun prisen der kunne være en forhindring. Da vi opdagede at det ikke var tilfældet, slog vi hurtig til.

 

Familien Pallavicini er blandt de ældste adelige familier i Italien. Gennem tiderne har der været en pave, flere kardinaler, betydningsfulde politikere og et vred af borgmestre med efternavnet Pallavicini. Og siden 1600 tallet har man på forskellig måde ført sig frem på vinsiden. Man råder over adskillige vingårde fordelt ud over Italien. Hovedsædet er i bjergene lige syd for Rom i Castelli Romani, hvor vi finder flere kendte vindistrikter, der i mange hundrede år har været hovedleverandør af romerne hverdagsvin. Men også Falerno, en af oldtidens ”Grand Cru’er”, er fra disse kanter.

 

I 1980 investerede Pallavicini i den mest moderne kælder og teknik med det ene formål, at man kun ville lægge navn til det bedste. Man forsøgte ikke at efterligne de gamle klassiske vintyper. De var ofte lettere oxideret og lidt skarpe i kanten, og havde ikke længere publikums gunst. Man arbejder målrettet ud fra en mantra, der er kendt som Principe Pallavicini strategien. Det har giver vinhuset ry for at kreere moderne, venlige, elegante og meget velsmagende vine. Vine man har lyst til at tage en slurk til af.

 

Druen er Cesanese. En gammel lokal drue fra Lazion. Vi kan ikke andet end forestille os, at den også vil give et flot resultat andre steder. De lokale mener, at der skal vulkansk jord til og at det er bedst hvis jorden ligger i bjergene, hvor paven har sin sommerresistens. Druerne håndhøstes i begyndelsen af oktober. Skallerne får lov at ligge sammen med den unge vin i nogle uger efter gæringen. Videre lagring på ståltanke. Farven er intens ruby med et fint violet skær. Næsen fyldes med moden frugt der er fint krydret. Vinen fylder godt i munden. Der er ingen kanter overhovedet. Den er harmonisk og i fuld balance. En ren vinøs fornøjelse at drikke. Og en stor fornøjelse at byde gæster på.

 

 

Tips til servering
Til – hvis det står til producenten – pastaretter, rødt kød og halvmodne oste