2012 Gran Sasso ”La Bella Addormentata” Salice Salentino, italien

Gran Sasso eller La Bella Addormentata – den sovende skønhed. Vi er i Italien og så lang sydpå, at den 1200 kilometer lange bjergkæde Appenninerne er fladet ud og blevet til et let bakket landskab. Salice Salentino er en doc fra et lille område i Apulien. Det ligger en snes kilometer ad landevejen fra Lecce mod Manduria. Altså midt på det yderste af den italienske hæl og med lige langt (eller tæt på) havene på begge sider. Det er kendt for at være Negro Amaro land. Ingen andre steder i verden når druen samme kvaliteter. Negro Amaro betyder ”sort og bitter”. Den har masser af farve og har let ved at opnå et højt sukkerindhold og der med masser af alkohol. Den er stadig sort, men ikke mere bitter. Ny teknik og rigtig lagring har reduceret det bitre til noget næsten umærkeligt. Man har også fundet ud af at blande en portion Malvasia Nera sammen med Nero Amaro. Den giver en meget aromatisk vin og bidrager med en fin duft og smag af pinje og chokolade. Det er vigtigt for vinens kvalitet, at holde høstudbuddet nede. Det ved alle, men det er ikke alle der gør det.
Nero Amaro’s succes har indenfor de sidste to årtier tiltrukket dygtige vinmagere og kapitalstærke firmaer ude fra. Denne vin kommer netop fra en af de nye producenter af Salice Salento vin. Firmaet er kendt for top kvalitetsvine fra andre egne af Italien, og de har også store planer her i det sydlige.

Dette er deres første årgang eller rettere udgave af Gran Sasso fra Salice Salentino. Den er meget vellykket. Vi er sikre på, at du også vil synes det.

I glasset mørk, ruby med en intens næse af kirsebær, vilde blomster, pinje og nellike. Blød fyldig vinøs, frugtig med en behagelig ungdommelig saft. Meget velsmagende og bestemt ikke uden en vis elegance.

Tips til servering
Vinen passer perfekt til stegte kødretter med krydret tilbehør.