2011 Tucumen, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina

”Life is a Cabernet” – man får lige frem lyst til at nynne videre på melodien, når man ser denne festlige etiket. Bag farverne gemmer sig en velsmagende argentinsk Cabernet Sauvignon, som vil fornøje de fleste ganer.

De store udvandringer i slutningen af 1800-tallet fra Europa til Argentina, bragte også familien Budequer til det nye land med de mange muligheder. Familien havde lidt vinerfaring med hjemmefra og tog derfor med det samme den netop åbnede jernbane fra Buenos Aires til Mendoza, hvor vinen groede. På det tidspunkt var det ren industri med lave lønninger og store perioder med arbejdsløshed. Budequer’ne pakkede  hurtigt kufferterne endnu engang og tog nordpå til Tucumen. Det kaldes også ”sukkerlandet”. Her lykkedes det dem at blive succesfulde sukkerproducenter og blive holdne mennesker.

I slutningen af 1900-tallet var sukkerrør ikke mere så givtige, og de nye generationer der var kommet til tog igen sydpå for at gennemleve en gammel drøm om at lave vin. Mendoza var i mellemtiden blevet anerkendt som et af verdens bedste kvalitetsvinsområder.

Familien etablerede sig i det høje Mendoza. Der hvor de bedste vine bliver til. Man er næsten 1000 meter over havet og der er en fantastisk udsigt til Andesbjergene.

[ Omkring byen Agrelo sikrede man sig nogle marker med meget gamle vinstokke. Druerne herfra er med til at give farve, dybde og kompleksitet til vinen. ]

De nye vinstokke blev plantet omkring Maipú. Det var særlig udvalgte kloner, fordi man vidste at kvaliteten starter på marken.

Budequer-familien har pengene til at skabe en hurtig succes. Og har gjort det. Man er især kendt for nogle fabelagtige topvine, som selvfølgelig også koster kassen. Tucumen-serien (findes foruden i Malbec og Sauvignon Blanc) er tænkt som velsmagende klar-til-at-blive-nydt-vine. Der er bestemt ikke noget hverdagsagtig over den. Den dufter og smager af Cabernet Sauvignon, og er noget mere saftig end de franske udgaver. Der er tydelig frisk solbær, blandet med lidt kaffe og tobak i både duft og smag. Smagen er fyldig tør med en moden garvesyre.

Tips til servering
Den vil gøre lykke til gammeldags flæskested med sovs, kartofler og rødkål. Og for øvrigt til det meste, hvor man forventer sig et godt glas rødvin.