2011 Terrapura, Red Blend, Chile

Terrapura er blandt de nye kvalitetsbevidste vinhuse i Chile. Bag står repræsentanter for nogle af landets vinpionerer med familienavne, der er kendt internationalt. Ikke mindst navnet Undurraga, vil være bekendt af mange danske vinnydere.

[ De har en ide om, at de med vine fra Terrapura, vil vise en hel vinverden, hvad der egentligt kan lade sig gøre i det der kaldes vinmagernes paradis. ]

Navnet Terrapura er netop en hyldest til den gode jord og de ideelle betingelser, der bydes i Chile. De bedste muligheder findes nord og syd for Santiago langs med floderne der fyldes med smeltevand fra alperne. Uden vand ville der være gold jord. Det er her vi finder ”Edens have”. Der er altid sol nok til at fuldmodne druerne, og det regner når det skal, altså om vinteren. Luften er tør, det forhindre de fleste sygdomme i vinmarken, og derfor er der næsten ingen behov for sprøjtning.
Det er let at lave vin i Chile. Mange kommer måske lidt for let til det, og vinene kan derfor mangler dybde, karakter og kant. Det kræver en særlig indsats og viden, at få disse egenskaber frem i vinen. Terrapura-folket kan og gør det. De går efter at bevare vinens frugt optimalt, og de gør meget ud af at finde det rigtige grosted til de forskellige druer. Det kan de gøre, fordi de har historisk gode forbindelser i alle Chiles kvalitetsdistrikter.

For vinmageren er forskellige druetyper, som krydderier for kokken  i et køkken. Hver drue bidrager med hver sit karakteristika og i Red Blend er der hele 5 druetyper. Hovedparten, 35% er Syrah, kommer fra Maule-Valley og den bidrager med en enestående frugtkarakter til vinen. 30% er Carmenere fra Colchagua -Valley og sammen med 20% Cabernet Sauvignon fra samme område, er det disse druer, der giver fylde og struktur til det færdige resultat. Resterende 15% er Merlot og den meget lokale drue Pais, De sørger for elegance og blødhed. Vinen lagres 12 måneder i franske egetræsfade og det endelige resultat er en vin med dybrød farve og kirsebær og blåbær i duften. Smagen er blød og frugtrig med en lang elegant eftersmag.

Tips til servering
Den helt rigtige vin til en god bøf.