2009 Molise Rosso DOC, Italien

Denne gang er vi på besøg hos Di Giulio familien i Molise. Deres vingård hedder Borgo di Colloredo. Den ligger smukt i et blødt bakket landskab med udsigt til Adriaterhavet. Familien har produceret vin i mere end et halvt århundrede, og har altid fået gode anmeldelser og mange hædersbevisninger. De har den spirit og  passion” som gør, at de hele tiden kan leve op til de forventninger et dynamisk marked stiller. Navnet og symbolet Borgo di Colloredo illustrerer både virkeligheden og drømmen.

Molise er historisk meget interessant. Man har beviser for, at der allerede for 750.000 år siden levede mennesker i området. Der er blandt andet en vej fra den tid brolagt med dyrehovedskaller. Der gik imidlertid andre 745.000 år før Molise-vinen blev ”opfundet”. Romerne havde en udviklet vinkultur i regionen,  men i de næste næsten 2000 år lavede man kun vin til lokal brug. I slutningen af 1900-tallet begyndte Molise-vinene så småt at dukke op på det internationale marked, og her var familien Di Giulio blandt pionererne. Di Giulio familien har lagt en strategi for sin rødvinsproduktion. Man går efter den gode og velsmagende Sangiovese-vine, der kan sælges til fornuftige priser. Det er lykkedes for dem, hvilket denne vin er et godt bevis på. Den er helt fri for den påtrængende syre, som kendetegnede Sangiovese i gamle dage.

Druerne er hentet fra det lille område der hedder Campomarino i Molise. Det ligger ca. 100 meter over havet og i den rigtige retning mod solen. Vinstokkene er bundet op i pergola. Høsten gik i gang den 10. oktober og sluttede en uge efter. Det er forholdsvist sent, når man er så lang nede i Italien, men den lange modningstid giver noget ekstra til vinen, som man ikke vil undvære. Familien går efter en vin med optimal frugt, derfor både gæring og lagring på stål.

Farven er intens rubinrød med et begyndende modent skær. I næsen skovbær, sorte kirsebær, peber og lidt vanille. Middelfyldig i munden med saftighed, pæn frugtsødme og et lille venligt tannin bid. Vellavet og velsmagende.

Tips til servering

Passer fint til svinekød, kalvekød, fjerkræ eller fisk 
i velsmagende saucer ol. Se månedens opskrift.