2010 Tail Spin, Shiraz, Langhorne Creek

Man plejer at pjatte med, at der ingen regler er i Australien. Og hvis der er, så er det mere af vejledende karakter. Det er bare at stikke en vinstok i jorden, hvor man har lyst til det, og når der kommer nogle druer, er det kun fantasien der satte grænser for, hvad det bliver solgt som.

Der er regler der skal følges. De er ikke mange, og de er ikke særlig tyngende, og det er ikke alle der kender dem. En af dem er, at der på kvalitetsvin skal anføres en geografisk oprindelsesgaranti. Det gør man så. Og den man ser oftest er “South Eastern Australia”. Det dækker et område større end Europa og omfatter 90% af al den vin der bliver til i Australien.

Vi synes at det er sjovt at komme lidt tættere på, og glæder os over alle de mindre enkeltområder der tilbyder sig. Hver med deres stil og karakter.
Vi har fundet et vinhus der har specialiseret sig i mindre appellationer i området South Australia.

 Det er her Adelaide er hovedbyen. Den serie vi har valgt hedder “Tail Spin”. De har sikkert en fornuftig forklaring på hvorfor! – men de vil hellere fortælle om, at de laver vin med karakter og personlighed specielt til livsnydere.

En vellavet Shiraz er det mest autentiske australske, man kan ønske sig. Den er både blød og kraftig med masser af frugt og stærk peber. Tail Spin har gjort sig umage for at ramme denne karakteristik. De har været en tur i Langhorne Creek, der ligger ud til havet ved Adelaide. Her fandt de den Shiraz de søgte. Området omtales som australsk vins bedst hemmelighed. Kun få har vidst, at man siden 1870 har stået for en ekstraordinær kompleks Shiraz i det der engang var et vadested for kvæg.

Tæt, fed, tør fylde med imødekommende aromaer af sorte kirsebær, modne blommer og vanilje. Lang smag som opleves i flere lag. Kaffebønner, cedertræ og mørk chokolade. Harmonisk og velstruktureret.

Tips til servering
Perfekt til den gode bøf fra grillen.