2011 LA CHAUSSYNETTE,VIN DE FRANCE, FRANKRIG

Læg mærke til betegnelsen “Vin de France”. Det er en ny kategori, der indført i Frankrig fra 2009 . Den skal blandt andet tilgodese de initiativrige vinbønder, der har lyst til at eksperimentere ud over det de strenge appellationsregler tillader.
Gjorde man det tidligere blev man nærmest skubbet helt ud i kulden, og måtte hverken nævne årgang, druesort eller dyrkningsområde på vinen.

At Christine og Daniel Chaussy er blandt de første til at udnytte de nye muligheder, kommer ikke spor bag på os. De er søskende og fjerde generation på Mas de Boislauzon, som også er navnet på deres flagskib, der er blandt de mest priste Châteauneuf-du-Pape’er.

Boislauzon har også fået stor ros af Robert Parker. Det har givet søskendeparret stor virkelyst, og de har derfor udvidet familiens aktiviteter med blandt andet nogle aldeles gode Côtes du Rhône-vine, der har både karakter, saft og kraft.

Vi har i flere år købt deres La Chaussynette, der på etiketten blot meldte sig som en almindelig Vin de Table uden årgang og uden angivelse af dyrkningsområde. Vi vidste godt, og det antydede vi også overfor vores kunder, at alle druerne til vinen er høstet indenfor Châteauneuf-du-Pape appellationen.

Der er brugt syrah fra unge vinstokke, der endnu ikke er klar til at indgå i en blanding, hvor Boislauzon lover et lagringspotentiale på 20-30 år. Syrah’en giver en fin karakter og blandes med Grenache fra mere end 40 år gamle vinstokke. Lavt hektarudbytte sikrer koncentrationen.

(Vinen har kun fået kort tids lagring. Derfor optimalt indhold af saft og frugt.)
Mørk ruby i glasset. Masser af frugt i næsen, mørke bær med pebertoner, blomme og jordbær. Fyldig blød velsmag, der bliver lang tid i munden.!
Stilen er Rhône med oversøiske takter. Let at drikke, let at holde af. Blød tør fylde og en fin frisk syre, giver vinen finesse.

Tips til serving
Fortrinlig til svinekød og til kødretter med markante saucer.