2010 Post House “Blueish Black” Sydafrika

Måske endnu bedre anden gang…

Vi havde stor succes med POST HOUSE i 2005 udgaven, og stillede os naturligvis op i køen for at få en portion af årgang 2007, da den blev udbudt til salg. Vi måtte fedte lidt for at få det vi havde brug for. Vi viste blandt andet nogle af de tilbagemeldinger, vi har fået fra vores kundekreds. Det var han glad for at se. Nick Gebers hedder han. Han er både ejer og vinmager, og er blandt den håndfuld sydafrikanske vinmagere, der har bevist, at der ingen grænser er for hvor langt man kan nå i det smukke Kapland.

Da vi fik Post House “Blueish Black” hjem i den nye årgang, smagte vi med det samme vinen op mod  den vi tilbød sidste år. Vi havde sådan set forestillet os, at det ville være nøjagtig samme oplevelse, for de klimatiske betingelser for vinavl i det sydafrikanske er nogenlunde de samme fra år til år.

Men topvinmagernes ambitionsniveau stiger åbenbart, for Post House i årgang 2007 har lidt ekstra af det hele. Det er en ren fornøjelse at lægge gane til. Og at vi fik den til samme pris som sidst betragter vi som en ren vennetjeneste.
Lad os lige repetere,  at vi er i området for foden af Helderberg bjergene i dalen mellem Stellenbosch og Somerset West. I gamle dage havde den lokale missionsstation et posthus her. Det er nu hovedkontor for Post House Cellar, og det er her Nick Gebers styrer det hele.

Det er hårdt arbejde og konstant nærværd. Men det er til at holde ud, når man får ros af kunderne. Det er stærke sagher der lukkes op for. 14½% i alkoholstyrke og masser af saft og kraft. Smagen er aromatisk, fyldig og overraskende moden med en fin kombination af blåbær, søde jordbær og lidt sort peber. Der er smæk for alle skillingerne.

Tips til serving
Det er en vin der varmer i denne kolde tid. Perfekt til kraftig vintermad eller bare til et stykke ost.