2008 Sannazzaro, Valerio, Rosso del Molise DOC

Kun en lille del af regionen Molise har kyststrækning ud til Adriaterhavet. Man er klemt lidt inde mellem Abruzzo i nord og Apulien i syd. Mod vest danner Appenninerne en massiv mur. Vindyrkningen er henvist til en stor bakket dal tæt ved kysten. Der er rigelig plads, for vin er ikke det der optager regionen mest. Historisk er man kendt for at have Italiens ældste bopladser.

Man har beviser for, at der allerede for 750.000 år siden levede mennesker i området. Fra den tid kan man stadig se en vej der er brolagt med dyrehovedskaller. Man kan sikkert også få nogle til at sige, at jægerfolket også drak vin af kranierne, men efter alt at dømme skulle der gå ca. 745.000 år mere, før vinen blev “opfundet”. For et par tusinde år siden var romerne godt i gang med vinavlen i Molise, men siden har man på forunderlig vis undgået omverdens interesse. Indtil midten af 1960’erne var Molise en del af region Abruzzo. Det forklarer selvfølgelig noget af anonymiteten.

Nu er det slut med at vende verden ryggen. Man er klar til at vise, hvad man duer til. Strategien er at tilbyde en god, velsmagende Sangiovese til en fornuftig pris. Man ved, at der er et marked for det. Og det vil man have en bid af.
Valerio havde sat en stribe vine klar til vores bedømmelse. De minder meget om det vi kender fra Abruzzo. Samme frugt og fylde. Og samme duft og smag.

åske var der en anelse sort peber i Molisevinene, som vi ikke kendte fra Abruzzo. Vi valgte den bedste. Den var også lidt dyrere. Tingene hænger jo sammen. Og så er vi sikre på at vores kunder, får den bedste introduktion til det nye gamle område.

Lækker cremet næse med skovbær, sorte kirsebær, lidt vanille og krydrede undertoner. Middelfyldig mund med saftighed, pæn frugtsødme og et lille venligt tannin bid. Vellavet og velafbalanceret.

Tips til serving
En flot vin til alt, hvor man forventer sig et godt glas rødvin.