2008 San Valentin, Tempranillo, Torres, Catalunya

Vinens oprindelsesgaranti er Catalunya. Eller Katalonien, som det rettelig hedder på dansk. Vi er helt oppe i det nordøstlige hjørne. Hovedbyen er Barcelona. Katalanerne har altid følt sig lidt bedre end resten af Spanien, og selv om man aldrig vil kunne få de lokale til at indrømme det, så er den franske indflydelse meget stor, og har altid været det. Men selvstændigheden er endnu større.

Man er stolte af katalanere som Salvador Dali, Joan Miro, Antoni Gaudi, Pablo Picasso og Miguel Torres. Sidstnævnte er manden der har gjort regionens vine kendte i hele verden. Han ville vise, at franskmændene ikke havde eneret til at skabe topvine. En af hans Cabernet Sauvignon-vine vandt over alle de største Bordeauxer i 1979. Det bragte straks Torres op i superligaen.

At hans vinhus ligger i byen Villafranca understreget på en fin måde det usynlige bånd til Frankrig. Torres ændrede den lokale robuste karakter til elegance og finesse. Da han havde slået gennem internationalt, fortalte han til hvem der gad lytte, at fremtiden slet ikke var de internationale druer, men de gamle druetyper, som for længst var blevet glemt.

Han eksperimenterer meget med fortid og fremtid. Torres har for eksempel stor veneration for Tempranillo, som er druen bag de fleste store spanske rødvine. Og han laver den i flere udgaver. Med San Valentin’s Tempranillo har han søgt en elegant og raffineret vin der vil kunne nydes med samme fornøjelse af begge køn. Det er en vin man drikker sammen med sin elskede til den romantiske middag Saint Valentin’s dag (14. februar). Vinens navn var derfor oplagt, og skal gerne inspirerer til gentagelser i årets løb.

Vinen har en umiddelbar velduft og en kælen, saftig smag, som får standen i glasset til at synke hurtigere end sædvanligvis. Det er en ren fornøjelse med stor vinøsitet med både lidt jordbær, blomme og fine krydderier.

Tips til serving
Vinen skal serveres et par grader under stuens temperatur og i store glas. Perfekt sammen med kalvekød, fjerkræ i fyldige saucer o.l.