2007 Dancing Bull, Zinfandel, Rancho Zabaco, Californien

Amerikanerne overså i mange år Californien, men da der i 1849 blev fundet guld, kunne det ikke gå hurtigt nok med at indlemme området i De forenede stater. Det skete i 1850. Samme år bragte europæiske udvandrere Zinfandeldruen til den nye stat. Siden har californierne betragtet den som deres helt egen. Det var deres national drue, som de var stolte af. Derfor var det også et chok for dem, da en DNA-prøve viste, at Zinfandel var identisk med den syditalienske Primitivo.

Det var de bestemt ikke tilfredse med, og i nogle år forsøgte de på alle måder, at modbevise denne kendsgerning. Da det ikke lykkedes, koncentrerede californierne sig i stedet om, at fortælle, hvor meget bedre deres Zinfandel var i forhold til alle andres. Det har de haft succes med, selv om den californiske udgave er lidt af en kamæleon. Den optræder lige fra en let sødlig lyserød udgave til noget, som minder om en god kraftig portvin. I alle tilfælde er det den sammen drue der benyttes Det er udelukkende et spørgsmål om vinmagerens intentioner.

Vi søger én af dem der står for kraftige, klassiske Zinfandel’er.  Rancho Zabaco hedder vinhuset, og vinmageren er Eric Cinnamon. Han er en af de med hotte Zin-masters i Amerika. Druerne kommer fra hjertet af “Zin Zone”. Det er Dry Creek Valley i Sonoma.

Dancing Bull Zinfandel regnes for én af sværvægterne. Franskmændene ville næppe finde på, at kalde én af deres store vine for “dansende tyr”, men der er en vis mening med galskaben. For godt nok er det en kraftig 14% sag, men slet ikke tung og klodset. Den er forbavsende elegant og smidig – ja nærmest dansende. Derfor!

Dancing Bull Zinfandel er kompleks og intens, let krydret med en duft af brombær og solbær og en vidunderlig ferskenagtig blødhed kombineret med vanille og peberkrydret, saftig frugt.

Tips til serving
Det er en vin med en vis tyngde, og sødmefuld fylde der passer til krydrede gryderetter, kød der ledsages af svampesauce og næsten al grillmad.