2008 Post House “Blueish Black” Sydafrika

Verdensmesterskaberne i fodbold har skabt ekstra fokus på Sydafrika. Vi har set de skønneste billeder fra landet, og især vinområdet bag Cape Town fremhæves.

Aldrig er der blevet lavet bedre vin end nu. Og aldrig har efterspørgslen været større. Vi holder godt fast i vores mand på stedet. Nick Gebers hedder han og han er både ejer og vinmager. Der er rift om ham fra alle sider.

Vi er for foden af Helderberg bjergene i dalen mellem Stellenbosch og Somerset West. I gamle dage havde den lokale missionsstation et posthus her. Det er nu hovedkontor for Post House Cellar.

Nick har fulgt sin drøm og passion og forstået at udnytte sin store kreativitet. Han er blandt den håndfuld sydafrikanske vinmagere, der har bevist, at der ingen grænser er for hvor langt man kan nå i det smukke Kapland.

Nick Gebers vil ikke lave kopier af andre vine. Han ønsker top international stil med et lokalt fingeraftryk. Det opnår han ved med stor kløgt og erfaring, at blande Shiraz, Pinotage, Cabernet Sauvignon og Merlot. Ikke samme forhold hvert år, for hvert år er forskellig. De forskellige druesorter smages i flere omgange, inden den endelige blanding. Alt foregår med mindst mulige intervention . 12 måneder på små træfade udvikler og afrunder vinen.

Blueish Black er en kraftfuld, intens og potent hilsen fra det sydafrikanske. En monumental vin. Meget aromatisk, moden med saftig velsmag. I munden fyldig tør med lidt jordbær, viol, peber og fine krydrede undertoner. Det er let at synes om den.

Tips til serving
Perfekt til kraftige og krydrede retter, til grillmad o.l.