2008 Antica Enotria, Rosso, Puglia ITG Biodynamisk

De vinbønder der dyrker jorden biodynamiske er altid utrolig engageret, og vil meget gerne forklare sig. Her er en af de mere poetiske:

Jordens rytme.
Kompleks og uigennemtrængelig. Stilheden er dets stemme. Perioder med regn, perioder med sol.

Jordens rytme.
Hver dag er forskellig, kraftfuld eller overgivende. Du lytter og du føler modernatur, du følger hendes rytme, indtil du pludselig opdager at jordens rytme og din er i samme tempo. Dag og nat, sne og vind, arbejde og hvile. Du og jorden.

Det samme tempo.
Du indser, at der kun er så og så mange dage, med så og så mange timer, og kun et begrænset antal årstider til rådighed, og at du ikke kan bruge mere tid uden konsekvenser. Det går op for dig, at du ikke kan blive ved med at udnytte, forgifte og skubbe fremad, for det du gør ved jorden, gør du ved dig selv.

Samme tro.
Og så begynder du at få respekt. Respekt for dig selv og din jord, for tiden og livet.

Rytmen sætter tempoet, stille rolig og, helt naturligt.
Det er biodynamisk dyrkning.
Min søn og jeg kan ikke forestille os andet.
Mit navn er Raffaele Di Tuccio og mit land er Pulien.

Poeten er vores gode leverandør fra Antica Enotria. En mand som viser os både fortiden og fremtiden. Alle aktiviteterne på marken planlægges i forhold til månens og stjernernes positioner. Nænsomt og i respekt for naturen. Ingen hokus pokus i kælderen. Ingen genveje.

Tiden får lov til at arbejde. Denne vin er lavet på 100% Aglianico, en drue der giver vinen kraft og saft og en fin fast struktur. Høsten går først i gang i midt oktober, når druerne er maksimalt modne. Skaller og most får lang tid sammen både før og efter gæringen. Derfor den store kompleksitet. 8 måneder på træ, afrunder og forædler vinen.

Den er drikkemoden allerede nu, men vil nemt kunne fornøje de næste 3-5 år. Dyb ruby i glasset. Intens og kompleks bouquet af mørke bær, vanille og krydderier.

Tips til serving
Smagen er fyldig tør og blød med lidt blomme i finalen, og så lige et strejf garvesyre, der gør vinen meget anvendelig til de fleste kødretter. Særlig når kødsmagen skal fremhæves.