2008 La Capitana, Barrel Reserve, Carmenére, Vina La Rosa, Cachapoal Valley, Chile

Vinens navn er “La Capitana”. Det er navnet på den højeste palme (30 meter) på Vina La Rosa vingården i Cachapoal. Det er Chiles ældste grundlagt i 1824, kun ganske få år efter, at landet var blevet selvstændigt. “La Capitana” er også navnet på Vina La Rosa’s prestigeserie. Det betyder for øvrigt “kvindlig kaptajn”.

Da vingården blev etableret, var det som et kopi af et fransk vinslot. Man høstede kun egne druer, og alt blev “slotsaftappet”.  Det har man fastholdt i snart 200 år. Cachapoal dalen finder vi lige syd for Santiago mellem kystbjergene og Andes.

Vingården ligger smukt helt ned til Cachapoal-floden. Det er livsnerven der bringer frisk smeltevand fra bjergene, så tingene kan gro. Det er ren idyl. Et meget smukt sted. Skønheden smitter på forunderlig måde af på vinen. Klimaet er ren paradis for en vinbonde. 25-30 grader om dagen, og ingen ødelæggende regn.  Om natten falder temperaturen til det halve.

Det forlænger modningsperioden og giver druerne ekstra aroma og smag. Luften er tør og man har ikke problemer med skimmel og råd. Vinbonden kan helt koncentrerer sig om, at lave god vin.

Vina La Rosa vinene skal, for at blive benævnt “La Capitana” , være meget harmoniske med stor balance mellem den elegante, intens frugt og en tæt kompleksitet.

Det er Chiles nationaldrue Carmenére i fineste form. Den præsenterer sig med en nærmest overvælden bouquet. Krydrede blommer, ja sådan fornemmes det, og kirsebær og solbær som blander sig med sød vanille fra fadet. Blød, fyldig velsmag hvor man endnu engang har fornøjelsen af den bløde vanille med lidt mokka og krydret eg. Generøs på alle måder.

Smager af meget mere end den koster.

Tips til serving
Det er vin til en særlig lejlighed og til det bedste mad køkkenet kan præstere.