2007 Finca Los Nevados, Tempranillo, Garnacha og Merlot

Vi smagte os frem blandt nogle af vinhusets produkter.  Hver for sig var det gode vine, som fornøjede ganen. I en af dem genkendte vi den fine let krydrede, saftige frugt, som vi faldt for i Syriacus, der kommer i månedskassen for juni. Den var knap så peberkrydret, men til gengæld mere elegant med sin fine hindbærfrugt og let røgede eftersmag. Det var en helt anden drueblanding end den første. Her var det den lokale Tempranillo fra gamle vinstokke blandet med Garnacha og Merlot. Kældermesteren fortalte, at det var hans personlige favorit. “Men det er jo et spørgsmål om smag og behag!

Vi behandler alle druerne med samme kærlighed. Der håndplukkes og sorteres nænsom. Vi sikrer, at kun druer der er helt fuldmodne kommer med. Lagringen foregår på små nye egetræsfade, og når vinen er tappet på flaske, får den lov at ligge til den er moden. Sådan er det med alt vores vin”.

Finca Los Nevados i det nye Castillen – det er området syd for Madrid. Don Quijotes land kaldes det også. Det var her han sammen med sin tro væbner kæmpede en forgæves kamp mod vindmøllerne. Det er en stor højslette, hvor solen brænder nådesløst om sommeren, og dagstemperaturerne kan komme op omkring de 40 grader. Om vinteren er det hundekoldt. Ikke sjælden kan man måle minusgrader helt ned til 25-30 grader.

Det er altså voldsomme temperatursving vinstokkene udsættes for. Teoretisk vil det ikke kunne lade sig gøre at lave vin under disse forhold,  men det vidste vinbønderne ikke i gamle dage. Man har lært at leve med det ekstreme klima, og  har vænnet sig til, at udbyttet ikke er så stort som andre steder.
Vi kan endnu engang byde vores kunder på en fin og velsmagende vinoplevelse.

Los Nevados optræder med den modne stil og kompetence, som man forventer af en stor vin. Den har en tør, frodig og stilfuld fylde. Lidt brombær og et pift sødmefuld hindbær. Fadet bidrager med et ekstra lag af lidt chokolade, tobak og noget røget.

Tips til serving
Vinen passer perfekt til fine fjerkræsretter, kalvekød og lam.