2007 Coure Montepulciano d’Abruzzo

Vi har fulgt vinfolket fra Tollo gennem mere end en generation. Lige fra den gang de måtte nøjes med 50 lire for et kilo druer, og på trods af det kæmpe med  afsætningsproblemer. De var nogle af de første i Italien til at finde den rigtige løsning; at lave vin, som smagte umiddelbart godt og sælge det til en pris, hvor alle kunne være med. Det koncept er de ikke gået væk fra. De er stadig lidt foran de fleste af deres kollegaer på dette felt.

Det har givet overskud og plads til spændende sideaktiviteter. Som f.eks. nyeste skud på stammen – deres  “coure-serie”. Hjerterne er ikke bare på etiketten, men også i vinen. Den blev naturligvis introduceret  Saint Valentines dag med beskeden om, at vinen er skabt til alle gode stunder og af vinbønder med hjertet på rette sted. Tollo har kontrakt med et  par hundrede avlere. Kun en lille gruppe af de bedste af dem er med i projektet.

De har alle aflagt ed på, at de kun sender den allerbedste del af høsten mærket “coure”. Det er fra højtliggende marker med et meget lavt udbytte. Druerne høstes først, når de er helt fuldmodne. De plukkes med kærlig hånd, og kun det bedste går videre. I kælderen får tiden lov at arbejde. Kyperen søger at fremhæve vinens aromaer. Han vil have, at man kan fornemme de milde briser fra Adriaterhavet og baglandets urter og krydderier.

Han vil have, at man skal kunne smage magien. Montepulciano må finde sig i altid at blive forvekslet med byen af samme navn i Toscana. I Abruzzo er det navnet på den vigtigste blå drue, som man gennem de sidste ti år virkelig har fået styr på. Fra at være en god lille charmerende vin, er det nu blevet en vin, der både har karakter og koncentration, og som har opnået respekt internationalt. Cuore’s Montepulciano er blød og rund med masser af livlig, saftig frugt og en ren, klassisk vinøsitet og i tilgift lidt blomme, kirsebær og moden syre. Smygende velsmag.

Tips til serving
Anbefales til kødretter med krydret tilbehør.