2007 Domaine la Divine, Vinsobres

Når man er på jagt efter vine med størst mulig harmoni mellem pris og kvalitet, så er Rhônedalen stadig det sikreste område i Frankrig. Og så er det jo både en smuk og spændende egn at bevæge sig rundt i, med en god historie lige rundt om “hjørnet”.

Derfor glæder vi os altid, når forretningen bringer os på de kanter.
Denne gang koncentrerede vi os om det smukke område omkring Vaison la Romaine. Et sted hvor romerne for 2000 år siden lavede så god vin, at man blev beordret til at sende noget af det til Rom. Der har været lavet god vin lige siden.

Vores mål var at gå tæt på Vinsobres-højen. Gennem årene har vi kun haft gode erfaringer herfra. Vinmarkerne ligger beskyttet mod den hårde mistralvind, der ellers er et stort problem i dalen. Positionen mod solen er perfekt. Der er aldrig problemer med at modne druerne. Samtidig markerne højt, og det giver en velgørende friskhed i vinen.

Vinsobres er en af de fine Côtes du Rhône Villages, der nu er blevet tildelt egen appellation på lige fod med fx Vacqueyras og Gigondas. Vinsobres er ikke lige så kendt som disse, og derfor er det muligt at gøre nogle fornuftige køb.

På højen smagte vi på flere årgange af vine fra Domaine la Divine. Vi nikkede med det samme til hinanden. Det var Grenache-druen i finkultur med masser af frisk frugt, sorte kirsebær, peber og kaffe,  alt sammen pakket ind i timian og lavendel. Det er sådan noget man har lyst til at nyde i store slurke.

Selv om alkoholprocenten er ret høj, så føles den let og elegant. Vi valgte den nyeste årgang (2007), fordi vi følte at “ungdommen” klædte vinen.

Tips til serving
Vi anbefaler, at den serveres et par grader under stuens temperatur til alt vintermad, som kræver et varmt og venligt modspil.