2007 La Griffe Mont Tauch, Côtes du Roussillon Villages

Vi har gennem årerne præsenteret en del vine fra Mont Tauch. Vi har svært ved at skjule vores begejstring for alt det man får for pengene her nede i det sydfranske. Vores kunder er heldigvis enige med os. Ja hele verden synes at være enige. Vi er netop blevet præsenteret for den medalje regn der er faldet over det ellers meget tørre Tuchan-område.

Lad os bare nævne noget af hæderen: International Wine Challenge, International Wine & Spirits Challenge, Top 100 Vins de Pays, Concours Géneral Agricole Paris, Concours des Grands Vins de France, Macon, Concours Mondial de Bruxelles, Concours des Grands Vins du Languedoc, Challenge International.

For de fleste er det  bare en lang række ligegyldige navne, men for kendere er det en imponerende samling af anerkendte smagsdommere. Foruden er der rosende omtale i Hachette, Gilbert et Gaillard og Bettanne et Desseauve, der er nogle af de mest betydningsfulde vinguider i Frankrig.

Alene i 2009 har Mont Tauch modtaget 90 medaljer for deres vine ved forskellige konkurrencer. De 23 af dem er af det pureste guld. Halvdelen af medaljerne er givet til deres Fitou-vin, som igen (takke være de hårdtarbejdende og kvalitetsbevidste Mont Tauch-folk) omtales som den bedste appellation i Sydfrankrig. Men ligegyldigt hvad de rører ved, bliver det vellykket.

Det er La griffe Mont Tauch et fint bevis på. Druerne er hentet i det franske Catalonien. Vinmæssigt kaldes det Côtes du Roussillon Villages. Det ligger mellem Fitou og den spanske grænse på skråningerne med udsigt til bjergene og havet. Der er altid sol nok til at modne druerne til det perfekte. Det er en god start, men uden dygtighed og erfaring, opnår man ikke topkvaliteter. Det er her Mont Tauch-teamet kommer ind.

De ved hvordan man bevarer vinens maksimal aroma og frugtens saftighed. De ved hvordan syren bliver sprød og føjelig. Og hvordan fadlagringen integreres så smagsoplevelsen bliver optimal. Derfor er deres vine så meget bedre end gennemsnittet vi tilbydes. Og derfor holder vi godt fast i dem.

La Griffe Mont Tauch er saftig og potent. Let pebret brombærnæse med smag af sorte kirsebær, lakrids og kryddernelliker. Lækker frugt med en fin karakterfuld syre, der giver vinen et godt bid.

Elegant og meget velsmagende.

Tips til serving
En vin der fremhæver smagen i et godt stykke kød. Server den et par grader under stuens temperatur. Det vil fremhæve vinens elegante frugt.