2008 La Chaussynette, Christine og Daniel Chaussy

Vi mødte Christine og Daniel i Châteauneuf-du-Pape. De er yngste skud af en familie, der har arbejdet med vin i mange generationer. Familiens “flagskib” hedder Mas de Boislauzon. Det er en succesfuld Chateauneuf-du-Pape vingård, der har fået et gevaldigt løft af den unge generation.

Boislauzon nævnes som en af distriktets lysende stjerner, og omtales altid pænt af guruen Robert Parker (amerikansk smagsdommer). Det har givet søskendeparret stor virkelyst, og de har derfor udvidet familiens aktiviteter med blandt andet nogle aldeles gode Côtes du Rhône-vine, der har både karakter, saft og kraft. Det var sådan én, vi var stoppet op ved, da vi var i gang med en større smagning af husets produkter. Troede vi!

“Nej!” fik vi at vide. “Det er det ikke, selv om vi godt kunne kalde den det”.
“Jamen den er da her fra området?” insisterede vi, og de nikkede.
“Det er sådan set en Châteauneuf-du-Pape. Men det vil vi ikke kalde den, selv om alle druerne er høstet indenfor appellationen. Vi har en del unge Syrah-vinstokke, og de er endnu ikke klar til at indgå i en blanding, hvor vi lover et lagringspotentiale på 20-30 år. Men de er gode til at give rygrad og karakter til vinen fra vores gamle Grenache-vinstokke.  Det er denne blanding, I står og smager på. Vi syntes, at vinen på mange måder minder om os. Gammelt og nyt der mødes! “La Chaussynette”. Forstår I hvad vi mener?

Vi nikkede og smagte igen. Mørk og tør i glasset. En meget frugtrig næse. Med pebertoner, blommer og sødlig jordbær. Vi smagte og stod og tyggede lidt på vinen. Vil vores kunder forstå, at det kun er en Vin de Table de France? Vi blev enige om, at det er de ligeglade med, bare vinen smager af meget mere, end den koster.

Stilen er Rhône med oversøiske takter. Let at drikke og let at holde af. Blød, tør fylde og en fin frisk syre, der giver vinen finesse, og gør den meget madvenlig.

Tips til serving
Fortrinlig til svinekød og til kødretter med diverse saucer o.l.