2005 Clos La Chance Buff Bellied Zinfandel Californien

“vinmageren og kolibrien”

En undersøgelse for nylig viste, at dyremotiver på vinetiketter sælger godt. Særlig i Amerika. Det har familien Murphy vidst i mange år. Allerede i 1992 introducerede de en speciel vinserie under navnet “hummingbird” – kolibri. Brenda Murphy fortæller, at det var for at hædre kolibrien, som hjælper til i vinmarken ved at holde drueædene fugle væk.

“Vi kan tælle ikke mindre end 6 forskellige arter kolibrier i vores vinmark. Hver med deres særpræg og karakter. Ligesom de seks druevarianter vi har stående. Derfor var det nærliggende, at opkalde vores vine efter de forskellige kolibriarter. Det er noget amerikanerne kan li’. Det kan vi egentlig også. Vi kan i særdeleshed li’ vinene og takket være den lave dollarkurs, også prisen.

Vi besøgte Clos LaChance, som selvfølgelig er beliggende Hummingbird Lane 1 i San Martin, Californien. Vi smagte hele serien og udvalgte i første omgang Zinfandel, som er meget typisk for både Californien og familien “hummingbird”.
Ja, rigtigt gættet. “Buff Bellied” er en af kolibriarterne. Fuglen holder vinterferie i Mexico, men trækker hvert forår nordpå og slår sig ned i vinmarkerne, der ligger tæt på skov. Den er grøn med en skinnende hals, brun hale og en orange hængevom. Zinfandel står netop i skovkanten. Det er druen, amerikanerne betragter som deres helt egen. I 2005 var efteråret køligt, og høsten trak ud.

De sidste druer kom først ind omkring Thanksgiving (tredje torsdag i november). Da var kolibrien taget hjem til Mexico. Det blev en lille høst, men den bedste på Clos LaChance nogensinde. Høsten var lille fordi man sorterede i stor stil, og kun brugte den bedste del. En del af mosten har lagret et år på små nye amerikanske egetræsfade. D

et har bidraget til at tæmme den vilde Zinfandel, som nu optræder i en moden og elegant stil med en indbydende næse af vilde skovbær, hindbær og roser. Fedladen på en elegant måde med sød kirsebær, vanille og røgede undertoner fra fadet.

Tips til serving:
Brenda Murphy foreslår at servere vinen til krydrede kyllingeretter, stærke pølser, alle lammeretter og til chokolade mousse. Ja det sagde hun! Chokolade mousse!