2005 Ode Boutari, Agiorgitiko & Cabernet Sauvignon, Korinthia

Korinthia kendes internationalt som Korinth. Korinth ligger i den absolutte østlige del af Peloponnes. Vi er altså i Grækenland. Nogle vil sige: “Et dejligt gensyn/gensmag!”, men flere vil nok bekymret spørge om vinen er tilsat harpiks. Retsineret hedder det i fagsproget.

Det er noget grækerne gør for at konservere vinen, men efterhånden kun til det de selv drikker. De ved godt, at vi andre helst vil ha’ den rene vare. Det er den her på alle måder. Den har et tydeligt græsk – eller anderledes – fingeraftryk end den “metervare” man generelt præsenteres for, men samtidig er den også meget klassisk i hele sin opbygning.

Måske fordi gode gamle Cabernet Sauvignon bidrager med halvdelen af indholdet. Cabernet er man næsten altid sikker på, fordi den både har en vis stil og renhed og en umiskendelig elegance. Den anden halvdel er den noble græske drue Agiorgitiko, også kendt som Skt. Georg – skytshelgen der kæmpede mod dragen.

Det er Grækenlands fineste blå drue. Den er 100% bag de kraftige og krydrede Nemea-vine, der netop kommer fra Peloponnes. Det er let at forestille sig, at de to druer har det godt sammen, især når man ved at det er Boutari, der tager sig af det. De er uden diskussion de bedste vinmagere i Grækenland. Navnet er et efternavn. Fornavnet er Yiannis. Han startede familiefirmaet i 1879, og viste med det samme, at han kun interesserede sig for kvalitet. Han insisterede på kun at sælge vin aftappet på flaske.

Boutari er initiativtager til mange nye appellationer og nye vine i det hele taget, samt de første i Grækenland til at få international accept. Derfor er Boutari stadig det sikreste valg selv nu efter snart 130 år.

Vi er sikre på, at du ikke bare vil kunne lide smagen af denne vin, men også at du bliver positivt overrasket over den elegante velsmag. I glasset er vinen dyb purpur, i næsen  findes modne blommer, solbær, kakao, noget røget plus honning og et lille pift vanille fra egetræet.

Det er en blød, venlig nærmest smygende vin med en passende tør, fyldig smag, der til stor fornøjelse bliver lang tid i munden. Den smager godt nu, men vi tror egentlig, at den vil udvikle sig til noget endnu større på flaske.

Tips til serving
Til et godt stykke kød, steak, andebryst, entrecote og lingende.