2006 Corte Cariano, Corvina, Brunelli, Veneto

“Brunelli” står der fremhævet nederst på etiketten. Vi har oplevet, at det er blevet læst som “Brunello” og der blev straks tænkt på den kendte vin fra Toscana. Brunelli er navnet på producentfirmaet, og de har deres base lige udenfor Verona i Veneto-provinsen. Vi mødte repræsentanter for vinhuset på en stor messe netop i Verona.

Vi smagte deres Corte Cariano, som vi ikke kendte. Smagen mindede os om gammeldages, frugtrige, franske Fleurie med en charmerende blanding af kirsebær og abrikos i en fuldendt og indsmigrende balance. Det var et dejligt modstykke til alle de voldsomme alkoholbomber, som vi havde brugt det meste af formiddagen til at smage os igennem.

“Det er 100% Corvina” sagde den venlige salgschef, og fortsatte: “Som I sikkert ved, er det signaturdruen i Valpollicella og derfor er den obligatorisk i områdets vine (Ripasso og Amarone). Men Corvina blandes altid med et par andre druer, og derfor er det sjældent, at opleve den på egen hånd”.

Vi nikkede. Mest fordi vi havde forstået hvad salgschefen sagde, ikke fordi vi var enige. Vi havde ved flere lejligheder smagt ren Corvina,  både fra Valpolicella, nabodistriktet Bardolino og fra regionen Veneto. Vi husker vinene som ret lette, ukomplicerede i nogen tilfælde på grænsen til det kønsløse. De var altid ret lyse i farven. Corte Cariano har et fint teglstensrødt skær i den rubinrøde farve, og er overraskende intens mættende i duft og smag, og meget, meget bedre end vores “gamle” smagsoplevelser.

Salgschefen måtte endnu engang i aktion: “Det guf I smager skyldes en gammel familietradition. Vi håndhøster druerne og vælger de bedste klaser, der så bliver lagt til tørring et par uger, inden de kværnes og omdannes til vin. Det giver lidt ekstra fylde og karakter, uden at vinen mister sin frugt”.

Tips til serving
Det er sådan en vin, man lægger mærke til. Man tygger lidt ekstra på sagerne og begynder hurtigt at fantaserer om, hvad der vil være godt at spise til. “Pasta!” siger salgschefen, og man kan se, at det er hans mors, han tænker på. Ja pasta i alle udgaver, fjerkræ, lyst kød – måske let afkølet til grillet fisk. Inspirationen kommer med vinen.

Det er en vin, der er lavet for at blive nydt, mens den stadig har sin friske frugt i behold.