2006 Domaine des Masques, Cabernet Sauvignon/SyraH, Vin de Pays des Bouches du Rhône

Maskevingården! Hvorfor nu det? Joh – engang tilbage i 1800-tallet var vingården ejet af en doktor, der havde den besynderlige indstilling, at han beordrede patienterne til at bære maske. Måske fordi doktoren troede, at de som søgte ham gerne ville være anonyme. Vi ved det ikke, vi ved kun at vingården nu har fået det navn, de lokale kalder det. Vi ved også at den berømte maler, Paul Cezanne, i flere tilfælde har malet landskabet omkring Domaine des Masques.

Bjerget, Montagne Sainte Victoire, var et af hans yndlings motiver, og  “maskevingårdens” marker støder op til det. Det er et pragtfuldt landskab, hvor vinstokke og oliventræer dominerer og ind imellem små gårde, hvor livet går sin rolige gang.

Domaine des Masques er kendt for at lave en fremragende rosé. Den tilbød vi vores kunder sidste år, og den vil vi afgjort vende tilbage til, når det igen bliver rosétid. For første gang er domainet kommet ud med en rødvin, og den er netop frigivet. Den er sat sammen af lige dele Cabernet Sauvignon og Syrah. Ved rettidig beskæring holder man udbyttet nede på 5000 liter per hektar, og der tyndes yderligere ud i klaserne i måneden før høsten.

Det gør man for at koncentrere og intensivere smags- og aromastofferne i det endelige resultat. I kælderen benyttes nyeste teknik. Blandt andet 72 timers nedkøling af mosten for at trække så meget “guf” ud af skallerne som muligt. Det giver vinen et internationalt præg. Den er mørk og tæt i glasset med en næse, der oser af Cabernet Sauvignon. Det vil sige friske solbær og blommer. Svinger man vinen lidt mere rundt i glasset, dukker der flere gode sager frem.

Lidt hindbær, brombær og sort peber. Frugten dominerer stadig smagen, der er tør og fyldig, frisk og indbydende med et passende strøg af moden garvesyre.

Tips til serving:
Den skal nydes et par grader under stuens temperatur og vil være en fin ledsager til svinekød, gryderetter o.l.