2004 Virgin Earth “High 5ive”, Sydafrika

Glæd dig til mødet med en stor vin.
Kobus de Plessis og Nico Vermeulen, to af Sydafrika’s nye fremsynede vinproducenter, står bag Virgin Earth. I det forholdsvis golde vindistrikt Klein Karoo ved foden af Langeberg bjergene, har de plantet 16 hektar med druesorter, udvalgt efter jordbunden og de klimatiske forhold.
Intet er sparet i bestræbelserne på at fremstille en topvin. Vinen er lavet på klassiske franske druesorter med rødderne dybt i en mager jord, der ligger højt og køligt. Det giver druerne stor koncentration. De håndhøstes og bringes nænsomt til vineriet i små kurve.
Skallerne bliver ekstra lang tid i mosten. Smags- og aromastofferne får lov at sætte sig. Derefter lagrer vinen i 11 måneder på små nye franske egetræsfade. Vinens røgede og komplekse undertoner stammer fra denne lagring. Alt foregår ved naturlig tyngdekraft, så vinen aldrig pumpes rundt. Det kan simpelthen ikke gøres bedre eller mere omhyggeligt.
Den tætte, mørke rubinrøde farve og ikke mindst duften, der hurtigt slår op og breder sig med mindelser af friske, vilde bær, blommer og cigarkassetræ, vil åbne din oplevelse af vinen. Du oplever smagen i flere lag. Først den bløde, saftige frugt, der fylder op. Umiddelbart efter trænger den sprøde, modne syre igennem og blander sig i oplevelsen. Og hurtigt suppleres den af krydrede og røgede undertoner. Den tørre, kraftige velsmag bliver lang tid i munden.
Hvis du kan smage dig frem til drueblandingen, er du meget talentfuld. Det behøver du ikke være for at nyde den store smagsoplevelse, og blandingen kan vi hjælpe dig med: 45% Cabernet Sauvignon, 43% Merlot, 3% Shiraz, 6% Petit Verdo og 3% Cabernet Franc.
 
Tips til servering:
Vinen fortjener et godt stykke kød – steak, entrecote eller måske et saftigt andebryst.