2007 Tenuta Rapitalà, Campo Reale, Nero d’Avola

Vi har i lang tid vidst, at Nero d’Avola fra Sicilien er blandt de mest fornuftige vinkøb pris og kvalitet taget i betragtning. Det har vores gode ven Robert Parker også fundet ud af nu. I nyeste udgave af Parkers guide “to Fine Wines” skriver han om Tenuta Rapitala Nero d’Avola:

Det er en frisk, vinøs vin fyldt med velduft, sød rød frugt og en silkeblød konsistens, imødekommende med masser af personlighed. Det vil være svært for mig at pege på en anden vin der vil give mere fornøjelse for pengene.
Rapitale producere et stort udvalg af vine, de bedste af dem er de røde. Læserne vil finde vine for ethvert budget, inklusiv en række prisbillige, der virkelig er “value for money”.

Så vidt Rober Parker. Vi er enige i hans betragtninger. Og vi har i flere år haft stor glæde af ikke bare sicilianske vine men i særdeleshed dem fra Rapitala. På arabisk betyder det “Guds grønne dal”. Vi har tidligere fortalt om den geniale franskmand, der etablerede sig på øen, om hans energi og virkelyst, samt at storkapitalen nu er kommet ind over og styrer tingene. Franskmanden havde naturligvis sine Syrah-vinstokke med sig til øen.

Der produceres en stor vin på dem, men han opdagede hurtigt, at ingen gjorde det bedre end de lokale druer, der havde brugt et par tusinde år på at indrette sig efter forholdene. Den mest lokale af dem alle er Nero d’Avola. Den lever helt op til den moderne forbrugers forventninger. Det vil sige mørk farve, en vis blødhed men også en god robust karakter.

Alt det får de med en god Nero d’Avola og endda i en solid og elegant indpakning, når det er fra en superproducent som Rapitala.

Tips til serving
Det er en vin, som vinder et par “cru’er”, hvis den hældes på karaffel umiddelbart før serveringen. Lad vinen følges af en god krydret kødret, modne oste og lignende.