2006 Barbazzale Rosso, Cottanera, IGT Nerello Mascalese, Sicilien

“This is an offer you cannot refuse”.

En fyrig hilsen fra Sicilien. Fra foden af vulkanen Etna. En vulkan som har været meget aktivt de seneste år. Vi har stået og set den glødende lava slynge sig ned af bjergsiden. Vi har set den tage huse og vinstokke med på sin vej. Etnas vinmarker strækker sig i en halvcirkel rundt om vulkanen fra Taormina til Catania.
Cottanera er vores gode vinforbindelse på disse kanter. Firmaet har fundet læ og ly i Castiglione di Sicilia, hvor vulkanens aktiviteter ikke forstyrre. Jorden er vulkansk aske proppet med mineraler.

Mange steder på øen mangler man vand men ikke her, hvor der kommer en tilpas mængde på de rigtige tidspunkter. Om sommeren kan temperatursvingningerne mellem nat og dag være voldsomme. Om vinteren sørger havet for, at der ikke kommer kuldechok.

Cottanera er navnet på en lille landsby, og det var her i 1970, at Cambria-familien købte noget land som de tilplantede med vin. Ideen fra starten var både simpel og revolutionær. Man ville vise verden, at det var det ideelle sted for vindyrkning, ved både at lave vine med høj kvalitet og samtidig til konkurrencedygtige priser. “Fra foden af Etna til de mest kræsne kunder” var en sætning, der hurtigt blev kendt i vidde kredse. Fra 1990’erne har Cottanera vist vejen for alle de andre, og i dag troner deres vine øverst i diverse internationale konkurrencer.

På de 25 hektar lava har Cottanera både lokale og internationale druesorter. Naturligvis høstes druerne i hånden og alt som ikke er fuldmodent, får ikke lov at komme indenfor. Skallerne er med under hele gæringsperioden, og lagringen foregår på små franske barriques. Tiden får lov at arbejde. Det er den der bestemmer, hvornår vinen er klar til aftapning.

Tips til serving:
Barbazzale Rosso er en kraftig og fyrig sag på 14%. I næsen lidt friske søde kirsebær, skovbærmarmelade, lidt lakrids og chokolade, masser af frugtsødme, fed tørhed, med fin vinsyre og milde tanniner. En vin der klarer krydrede og kraftige kødretter.