2005 Domaine Louise et Clement,  Patrick Devaux, Côte du Luberon

Kikker man lidt på vingårdens navn, kan man næsten gætte sig til, at det må have været en stolt far, der har opkaldt sit “slot” efter sine børn. Og det er netop tilfældet. Farmand og slotsejer Patrick Devaux fortæller, at det jo er børnene, der skal arve herlighederne engang, så de kan lige så godt få deres navn på med det samme.
Vi er i den aller sydligste del af Rhône distriktet, på grænsen til Provence, mellem Avignon og Aix, for foden af Lubéron, som er en del af foralperne.  Hovedparten af druerne bringes til et af de mange kooperativer. Domaine Louise et Clement er et af de private vinhuse, der vil lidt mere end bare lave en let og forfriskende rødvin, som der ellers er flest af omkring ”bjerget” i Luberon.
Domaine ligger i den nordligste del af distriktet tæt ved  byen Gordes, der for øvrigt bestemt er et besøg værd. Patrick Devaux har tilplantet 53% af sin jord med Syrah og 47% med Grenache, og det er så også i store træk den blanding, der hvert år finder vej til flasken. Oftest benyttes Syrah-druen i Rhônedalen som ”cépage ameliorateur”, det vil sige, som en lille forbedrende del i blandingen. Patrick vil have den til at dominere. Han vil have, at Syrah’ens viol og let røgede smag skal være tydelig, og sammen med den friske og pågående frugt fra Grenache har han skabt en harmonisk, elegant, og velsmagende vin, der er klar til at blive nydt.

Tips til serving:
Let iltning før serveringen og gerne et par grader under stuens temperatur til fjerkræ, lyst kød o.l.