2003 Heart & Soul, Shiraz, Sydafrika

Vores kunder kender godt vingården bag denne vin. Det er Havana Hills, som leverede os en meget rost rødvin for nogle måneder siden. Manden bag er den driftige og visionære Kobus du Plessis, der i 1999 udvalgte sig et stykke jord i Cape Towns bagland med udsigt til det dramatiske og smukke Tabel Mountain og videre ud til Robben Island. Her skulle der ligge en vingård. Han kaldte den Havana Hills og bestemte sig til kun at lave det bedste af det bedste.

Allerede i 2000 åbnede vineriet. En flot arkitekttegnet bygning, hvor der var taget alle hensyn. Hele arbejdsgangen sker ved naturlig tyngdekraft. Det vil sige, at vinen på intet tidspunkt pumpes rundt. Kobus du Plessis havde i god tid lavet kontrakter med nogle af de bedste drueavlere. Derfor kunne han hurtigt komme i gang. Den kendte sydafrikanske vinskribent John Platter skrev allerede efter første årgang: “Det må være en af de mest spektakulære vingårde i Kapprovinsen.”  Men Plessis har endnu større mål. Han vil have, at Havana Hills bliver nævnt blandt de bedste i verden.

De første egne druer er begyndt at indgå i produktionen. Man har rådighed over 290 hektar jord, hvoraf de 62 hektarer er tilplantet med vin.  Vinmarkerne breder sig på skråningerne i 350 meters højde og nyder godt af de kølige vinde fra Atlanterhavet, der kun ligger 7 kilometer væk. Det giver en langsom modning af druerne og sikrer, at alle smags-og aromastoffer når at komme med.
Øverst oppe på skråningerne står Shiraz’en.

Det er ikke mange år siden, at der her gik elefanter og åd af buske og træer. Nu er dyrene rykket længere nordpå, og der hvor de har gødet jorden, henter man nu nogle flotte druer, der omdannes til en elegant kraftbasse af en vin, der er meget “Amarone-look-alike”. En særlig cuvée er blevet navngivet “Heart&Soul”, fordi en vis del af overskuddet fra salget af vinen går til uddannelse af de lokale børn.

Tips til serving:
Vinen har masser af saft og kraft, den er potent med en markant og venlig smag, stor druesødme, en passende tørhed og en dæmpet syre. Det er en vin skabt til BBQ. Den skal nydes af store glas i små mundfulde.