2004 Torres Atrium Merlot

Verdenspremiere på en fremtidig succes
Vi fortalte Miquel Torres om vores projekt. Bare for at høre hans mening. Han er trods alt én af dem, der ved mest om, hvad der kan lade sig gøre. Verdens bedste vinmager bliver han kaldt. Det var ham, der i slutningen af 1970’erne, brød franskmændenes vinmonopol. Indtil da troede man, at store vine kun kunne laves særlig udvalgte steder i Frankrig.
Miquel Torres brugte ikke ord, men vin på at ændre denne opfattelse. Hans vin vandt over de bedste franske. Han er manden bag den moderne vinrevolution.
Det gav dygtige vinfolk i hele verden troen på, at de også kunne. Derfor har vi i dag dette frodige og fantastiske udbud foran os.
Miquel Torres er katalaner. ”Vinder vinen” blev skabt på hjemmebane. Det er nu mere end 25 år siden, men Torres er stadig på vej frem. Han eksperimentere med nye og gamle druesorter, nye og gamle distrikter, forskellige former for lagring og teknik.
Vi besøgte Miquel Torres på hans vingård i Villafranca. I første omgang bare for at lære og for at blive klogere. Alligevel endte det med, at vi kom derfra med et parti vin, som Torres mente ville være en passende introduktion for vores koncept. Inden vi kom så langt, havde vi rost vinen meget, da vi blev præsenteret for den. Vi fik at vide, at den var lavet på 100% Merlot fra Penedès området. Han havde på forskellige måde forsøgt sig med ren Merlot, men aldrig før kommet så tæt på det han havde drømt om. Høsten var startet den 22. september og varet en uge. Det var et superår for Merlot’en og alt gik som det skulle i kælderen. Efter et halvt års lagring på delvis nye fade blev vinen tappet på flaske i sommeren 2005.
Torres oplyser, at vinen vil udvikle sig over de næste 5 år, men det er svært at smage, hvad det egentlig er man skal vente på. For den er aldeles velsmagende her og nu. Mørk kirsebærrød, funklende brillant i glasset. I næsen både lidt frugtmarmelade, kaffe og mynte. Smagen er silkeblød, indsmigrende fyldig med noter af brombær og kirsebær og en moden garvesyre, der giver en fin karakter til vinen.
En moderne klassisk stor vin, som alle vil kunne forstå at værdsætte.
Tips til servering:
Perfekt til retter med svinekød og til kød i det hele taget.