Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Se denne måned abonnementskasse med 4 x 2 nye hvidvine

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

2016 Louiset Rouge Mont baudile, Pays D'Hérault, Frankrig

District: Pays D’Hérault, Frankrig
Årgang: 2016
Drue: Grenache, Carignan, Syrah
Vol:
På fransk hedder landvin ”Vin de Pays”, en appellation, som i geografisk henseende kan være
opdelt i enten fem regioner, som fx ”Vin de Pays d’Oc”, 50 departementer som fx ”Vin de Pays
D’Hérault”, eller lokale appellationer navngivet efter et geografisk eller historisk særkende.
Louiset har ”Vin de Pays D’Hérault” som appellation, mens betegnelsen ”Mont Baudile” giver
en præcisering af vinmarkernes placering til et lille vinområde med en stenet, kalkholdig
jordbund omkring bjerget Mont Saint-Baudile nordvest for Montpellier.
De kraftige bjergvinde og det fremherskende Middelhavsklima, med masser af sol og korte,
heftige regnbyger, har gjort det optimalt at plante vinstokkene på terrasser. Høstudbyttet er
lavt, men til gengæld er druernes kvalitet høj.
De klassiske, sydfranske druesorter, Grenache, Syrah og Carignan, fra udvalgte parceller
høstes og vinificeres hver for sig. Inden aftapning blandes de tre vintyper til en harmonisk
helhed, hvor Syrah-druen bidrager med dyb farveintensitet, sort bærfrugt og en markant
tanninstruktur, Grenache giver frugtsødme med toner af hindbær og roser mens Carignan
fuldender festen med sorte kirsebær, lakrids og julekrydderier. Sydfransk sommer og sol
hældt på flaske! Efter gæringen lagres vinen på brugte fade af fransk eg for at tilføre vinen
mere dybde og karakter samt et strejf af vanilje.
Vinen:
I glasset funkler Louiset med en mørk purpurfarve. Duften byder på modne, sorte skovbær
med en krydret tone. Den saftige smag af mørk bærfrugt og sorte oliven har en oplivende,
ungdommelig friskhed, mens den lækre frugtsødme har god længde og umærkeligt glider over
i en finale med diskrete vaniljetoner fra fadlagringen og silkebløde tanniner. En vidunderlig
vin, som man godt kunne blive forfalden til.
Maden:
Vinens kombination af legende lethed, sleben elegance og en frugtmættet smagspalet gør den
bredt anvendelig ved spisebordet lige fra frokostretter som løgtærte og kyllingesalater til
middagsretter med fjerkræ og lyst kød. Prøv den til en fransk klassiker som Quiche Lorraine
og hør englene synge

2015 San Rochette Boldrino, Rosso Conero, Marche, Italien

Distrikt: Marche, Italien
Årgang: 2015
Drue: Montepulciano
Vol: 14%

Vi er i Marche helt ovre mod Adriaterhavet stik øst for Toscana. Marche-distriktet har ordet
Montepulciano til fælles med Toscana, hvilket har været med til at forvirre begreberne for
mange. Forvirringen opstår ved at Montepulciano dels er navnet på den by nede mod syd i
Toscana, der har lagt navn til en prestigevin på Sangiovese-druen: Vin Nobile di
Montepulciano, dels er navnet på en druetype, nemlig Marches mest kendte blå drue
Montepulciano.
Conero, et af Marche-regionens 15 distrikter, ligger ved Adriaterhavets kyst omkring byen
Ancona. Conero har ry for at producerer de bedste røde vine i Marche og nogle af de bedste
vine i Italien på Montepulciano-druen. Stilmæssigt er vinene både lettere og friskere end
Montepulciano-vinene fra Abruzzerne – naboregionen mod syd. Rosso Conero-appellationen
er desuden kendt for at levere vine af en høj kvalitet. Boldrino er lavet på 100%
Montepulciano høstet fra bakkerne bag Monte Conero. Efter 10 dages gæring sammen med
drueskallerne modner vinen et år på egefade. Rosso Conero DOC skal efter reglerne have en
alkoholstyrke på mindst 11,5 vol.%, men ─ godt hjulpet af 2015-årgangens formidable
sommer med masser af sol ─ scorer Boldrino hele 14,0 vol.% i alkoholstyrke
Vinen:
Montepulciano har en tyk, mørk drueskal, fyldt med farve- og garvestoffer, og det ser man
straks på den dybe, violette vin i glasset. Duften er rig på brombær og kirsebær, og smagen af
sorte skovbær har en frisk, let syrlig karakter, der fint holder balancen med den potente
alkoholstyrke og de ranke tanniner. En frisk, let drikkelig vintype, som man med årene lærer
at sætte mere og mere pris på.
Maden
Rosso Conero er en madvin par excellence, og dens kvaliteter løfter begrebet ”frikadellevin”
op til en velfortjent hædersplads på spisebordet. Vinens friske lethed, giver lyst til et glas
mere, vinen får et ekstra pift ved kølig servering på mellem 16-18 grader.

 

2017 Ribera del Juá, Jumilla, Spanien

Drue: Monastrell, Syrah-Cab. Sauvignon,
Distrikt: Jumilla, Spanien
Årgang: 2017
Vol: 14,5%

Bodegas Ribera del Juá har sat sig som mål at dyrke druer, tilpasset lokale forhold, og at lave
druerne til vin på den mest energi-økonomiske måde. Alle druer håndplukkes og
håndsorteres. Ved pumpning af mosten udnyttes tyngdekraften i videst muligt omfang.
Det stabile, solrige klima passer Monastrell-druen godt, så den spiller førsteviolin på de
kanter. Tre faktorer sikrer at Monastrell yder sit bedste under de givne forhold. For det første
høstes druerne så tilpas tidligt, at de stadig har den vigtige syre i behold. For det andet
udnyttes farvetætheden i drueskallen optimalt ved en lang udblødning af skallerne sammen
med mosten. Og endelig sikrer en relativt lav temperatur under gæringen, at den forløber
roligt og kontrolleret med mere elegante vine som resultat.
Ribera del Juá har taget de nye teknikker til sig og er lykkedes med at tæmme vildskaben i
Monastrell-druen. Et tilskud af druerne Syrah og Cabernet Sauvignon, tykskallede druer der
også tåler solen og varmen godt, øger ─ sammen med lagring på fade af fransk og amerikansk
eg ─ kompleksiteten i vinens duft- og smagspalet.
Vinen:
Med tre af tykskallede druer, pakket til bristepunktet med farve- og garvestoffer, er der lagt i
ovnen til en oplevelse med fuld knald på stimulationen af alle sanser. Farven er mørk violet,
næsten sort i sin farvetæthed. Duften er pirrende krydret med en grundtone af fuldmodne,
sorte bær. Den komplekse smag ─ kraftig, men uden likøragtig fedme ─ domineres af solbær,
brombær og krydderier med et strejf af peber. Vinen har god længde, en oplivende, frisk syre
og en rank tanninstruktur i afslutningen.
Maden:
En rødvin som Ribera del Juá, med sin fortættede smagsfylde og robuste alkoholstyrke på 14,5
vol.%, vil vinde ved at blive serveret let afkølet ved omkring 14-16 °C. Der er masser af moden
bærfrugt til at pakke tanninerne ind, og det betyder, at vinen vil passe perfekt som ledsager til
en roastbeef med bearnaisesauce, grønne bønner og bagte kartofler.

2016 L'Escoudouliére, Lirac, Rhône, Frankrig

Distrikt: Rhône, Frankrig
Årgang: 2016
Drue: Grenache, Carignan, Syrah
Vol: 14,5 %

I 1737 besluttede Ludvig d. 16.’s råd at tønderne med vin fra Côte-du-Rhône skulle have
”CDR” brændt ind i bunden af hver enkelt tønde med angivelse af årgang og sted for høsten.
Indførelsen af Appellation d'Origine Contrôlée, et kontrolsystem vedtaget af en komité af
franske myndigheder og vinproducenter i 1935, betød dels en garanti for navn og oprindelse,
men AOC-betegnelsen betød endvidere, at vinen skulle være fremstillet efter lokale,
fastdefinerede traditioner som fx brug af bestemte druesorter og deres pleje, høstens
størrelse og minimumindhold af alkohol i vinen. Der er strengere krav, jo mindre et vindistrikt
er, dvs. kravene for Lirac (AOC i 1947) er strengere end kravene til en Côtes-du Rhône (AOC i
1937). Alt andet lige vil man kunne forvente en højere kvalitet, jo bedre afgrænset vinens
hjemsted er..
Af Rhônedalens 17 Crus ligger Lirac, sammen med appellationer son Gigondas og Vacqueyras,
i niveauet lige under den berømte (og dyre) Châteauneuf-du-Pape. Lirac er kendt for
solmættede rødvine ─ Lirac får næsten lige så meget sol som Châteauneuf-du-Pape, nemlig
2700 årlige timer.
Roquemaure er hjemsted for ”Vignerons De Roquemaure” ─ et kooperativ af 60 dedikerede
vinbønder, der til sammen disponerer over 400 ha vinmarker med en jordbund dækket med
runde sten, der optager solens varme i løbet af dagen og luner i de kolde nætter. Kooperativet
blev etableret i 1922 og har med årene udviklet sig til en effektiv organisation, der ved
jævnlige møder inklusive smagninger og teknisk bistand har optimeret plejen af vinstokkene i
marken og vinifikationen i kælderen. Gæringen finder sted i cementkar, og bagefter lagrer
vinen et år på egefad.
Vinen
L’Escoudouliére fra den glimrende årgang 2016 er lavet på Grenache, Syrah og Carignan. Mørk
violet i glasset præsenterer vinen en duftpalet med brombær og jordbær krydret med kanel
og kardemomme. Den robuste smag af sorte bær har både kant og karakter, god fylde og
længde og en harmonisk afslutning med modne tanniner. Vinen fik guldmedalje ved Concours
AOC Côtes du Rhône Villages & Crus Vinsobres 2017. Vinen er drikkemoden nu men kan
sagtens lagres 4-5 år.
Maden
Grillstegt kød er det første, der falder en ind under nydelse af et glas l’Escoudouliér. Udenfor
grillsæsonen vil vinen gøre god fyldest som ledsager til fx and a l’orange eller en klassisk,
fransk bonderet som pot-au-feu kogt på oksekød, marvben, urter og en krydderurt-buket.

 

2017 Brolo, Pinot Grigio, Garda, Italien.

Gardasøen byder på en perlerække af pittoreske kystbyer og skøn natur. Her syd for Alperne vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser side om side med oliventræer, cypresser ─ og vinstokke. Gardasøens modererende indflydelse, der tager toppen af sommerens hede og mildner vinterens kulde, skaber et behageligt klima, hvor druerne har ideelle betingelser for perfekt modning. De mange landsbyer i bjergene omkring søen er hjemsted for små vingårde som Cantina Marsadri i byen Raffa di Puegnano. Her har Marsadri-familien dyrket vin siden 1879, og det veludstyrede vineri, med en lille vinbutik i den ene længe, vidner om et godt håndværk og et udsøgt vinsortiment. ”Brolo” er husets varemærke for en vinserie, der er lavet med de mest udsøgte druer og med den ypperste teknik.

Pinot Grigio er samme druesort, som kendes i Alsace under navnet Pinot Gris. Men druens rejse Fra Alsace til Garda har ikke blot givet druenavnet en italiensk drejning; vinens karakter er også ganske anderledes her i Norditalien, for druen kan, som en kamæleon, tilpasse sig lokalområdets vinstil. Den fyldige, olieagtige Alsace Pinot Gris har fedme og druesødme, Den italienske version, Pinot Grigio, er langt lysere, lettere vin. Cantina Marsadris reserva-kvalitet fra Gardasøen, har en velafstemt frugtkarakter og madvenlig tørhed som sit adelsmærke. Det er en vintype, der ikke mætter, men tværtimod stimulerer appetitten, og som man gang på gang vender tilbage til.

Den unge Brolo Pinot Grigio er strågul med grønne glimt i glasset. Vinen har en delikat duft af sommeræbler, fersken og melon, mens smagen har tilpas frugtfylde af pære, melon og grapefrugt. En harmonisk syrebalance og en behagelig eftersmag slutter smagsoplevelsen med bravur.

Tips til servering
Pinot Grigios citrustoner og friskhed kommer bedst til sin ret i lette fiskeretter og pastasalater. Forestil dig en frokost med Pinot Grigio i glasset og spaghetti alle Vongole (italiensk pastaret med hjertemuslinger) på tallerkenen…..

2017 Els Nanos Josep Foraster, Conca De Barbera, Spanien.

Vingården Mas Foraster har været i slægtens eje med aktiv vinproduktion i 150 år, men siden 1998 har familien produceret egne vine under navnet Joseph Foraster. Gården ligger i udkanten af Montblanc, en middelalderby 100 km vest for Barcelona med ringmure, snævre gyder og udsigt til et frugtbart landskab med vinmarker, mandeltræer og pinjeklædte bjergskråninger.

Foraster-familien har 34 ha med vinmarker og oliventræer og perfekt beliggenhed på Conca de Barberas solvendte skråninger. En conca er en kraterformet dal med mindst 135° af buen vendt mod solen og med skrænterne i læ for frost og kraftig blæst. Det tørre, solrige klima gør det let for Foraster-familien at avle vin uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler med sigte på lavt udbytte og høj kvalitet. Druerne til els Nanos er høstet fra en enkelt vinmark på 4,5 ha, der ligger 400 m over havet på Prades-bjergenes sydvest-vendte skråninger.

Sorten Macabeu er kendt af de færreste, men de fleste har alligevel drukket vin lavet på Macabeu, for det er en af de tre druesorter, der bruges til produktionen af cava. For år tilbage var Conca de Barbera-regionen kendt for dyrkning af druer til cava, men nu er distriktet trådt i karakter med produktion af enkeltdruevine af høj kvalitet, der vinificeres med topmoderne udstyr. De høstede druer til els Nanos udblødes først med skallerne ved lav temperatur i nogle timer; derefter finder gæringen sted i rustfri ståltanke ved 16 °C og til slut lagrer vinen på sit bundfald i 30 dage.

Els Nanos en er lys strågul vin med en oplivende duft af æble og citrus og et strejf af grønne urter. Smagen er meget ren med friske, mineralske toner, mirabeller og let syrlige sommeræbler Smagsoplevelsen toner ud i en diskret kernebitterhed med en præcis syrebalance.

Tips til servering
Server den unge vin direkte fra køleskabet for at understrege dens friskhed og knivskarpe præcision. Els Nanos er vinen til en hvidvinsdampet havkat med en frikasse af grøntsager.

2017 Garganega Verona Cantina Di Negrar, Veneto, Italien.

Venetos vinhav er hjemsted for ikke mindre end 20 kontinenter med klassificerede DOC-vine, hvis samlede volumen næsten er på højde med mængden af DOC-vine fra Toscana og Piemonte til sammen.De fleste dråber i Venetos vinhav udgøres af milde, venlige vine skabt til at drikke i store slurke til lokale pastaretter. Folk på stedet køber gerne vinen på den lokale ”Cantina”, der mest minder om en kloning af en benzintank og et supermarked.

Hvis du vil bade din gane i Venetos vinhav, er Cantina Di Negrar et godt bud. Cantina Di Negrar er et veldrevet kooperativ med en vinproduktion forankret i klassisk Valpolicella-tradition, men hvis erfaring og ekspertise er på toppen og hvis tekniske udstyr er hypermoderne..

Garganega er “un uva tardiva”, en drue, der høstes sent og dermed opnår et højt ekstraktindhold, som gør vinen rig på aroma og smagsfylde. Frugten er håndplukket i slutningen af september fra 20-30 år gamle stokke, gæret ved omkring 14-16 °C og lagret på sit bundfald indtil tapning på flaske det følgende forår.

Vinen i glasset er et strålende eksempel på Garganega-druens kvaliteter. Farven er strågul med grønne glimt og duften forfører med sine toner af kaprifolium og passionsfrugt. Den harmoniske smagspalet er sat sammen af grapefrugt og fersken, frisk mineralitet, et strejf af bitre mandler og en sprød frugtsyre.

Tips til servering
Garganega opnår en bred anvendelighed ved i sin duft- og smagspalet at forene Sauvignon Blanc druens friske aroma og syre med Chardonnays fedme og frugtfylde. Skænk den trygt til antipasti, pastasalater, fisk og skaldyr eller lyst kød – men nyd den herlige vin, mens den er ung og frisk.

2017 Saxenburg Guinea Fowl, Stellenbosch, Sydafrika.

Chenin Blanc er en drue, som få har hørt om og færre har smagt. Det er synd og skam, for den fortjener større udbredelse, så hurra for lejligheden til at smage en værdig repræsentant for denne druesort. For tre hundrede år siden udvandrede Chenin Blanc fra Frankring til Kap-provinsen, hvor den blev kendt som ”Steen” og fik stor udbredelse takket være sin imponerende alsidighed. Siden muligheden for at lave kvalitetshvidvin kom til, takket være temperaturkontrol under gæringsprocessen, har interessen for Chenin Blanc varianter været stærkt stigende, og de sidste 10 år har den sydafrikanske vinindustri taget Chenin Blancs potentiale meget alvorligt.

Blandt druetypens fortrin er dens høje, naturlige syreindhold og mineralitet, der sikrer vinens friskhed, dens potentiale for tekstur, der giver fedme og fylde i munden og dens kapacitet for både at kunne give knastørre bordvine og ædelsøde dessertvine af høj kvalitet. Der er i dag plantet dobbelt så mange hektar til med Chenin Blanc i Sydafrika som i Frankrig.

Saxenburg har ofte besøg af store flokke af perlehøns (guinea fowl), og det har givet inspiration til valget af det mønster af hvide prikker, der pryder perlehønens fjerdragt, som blikfang for husets Guinea Fowl vinserie. Chenin Blanc druerne høstes fra marker på højdedragene over Kuils River, der nyder godt af den pålidelige, sydafrikanske sommersol og kølende briser fra False Bay mod syd.

Vinen i glasset afspejler frugtens bonitet: farven er lys strågul, og i duften spores en aromatisk rigdom af pære, ananas, kvæde og lime. Smagen har den karakteristiske Chenin-fylde og fedme med flere lag af stikkelsbær, fersken, passionsfrugt og citrus. Vinen har god længde og slutter af med en frisk frugtsyre.

Tips til servering
Saxenburgs Chenin Blanc har den kombination af frugtfylde og madvenlig tørhed, der gør den til et oplagt valg til grønne salater, sushi og retter med fisk eller kylling. Prøv den til en lækker fiskepaté med krydderurtesauce.