Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Her kan du tilmelde dig hvidvinskassen. Der kommer en ny hvert kvartal.

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

Quattro Borghi

Drue: Nero D’Avola

Distrikt:  Sicilia, Italien

Årgang: 2018

Vol: 13%

Selv om Sicilien er et velbesøgt turistmål, har de færreste af øens gæster nydt synet af Lago Arancio (appelsintræ-søen) omkranset af skovklædte bjerge i Agrigento-provinsen eller slentret en tur i den nærliggende bjergby Sambuca di Sicilia i det sydvestlige hjørne af øen, der i 2016 blev udnævnt til den smukkeste by i Italien. I udkanten af Sambuca di Sicilia finder vi Cantina Cellaro, hvis flotte portefølje af røde og hvide vine har vundet flere medaljer og stor international anerkendelse.

Cantina Cellaros vinmarker ligger kun 15 km fra Middelhavets svalende briser i omkring 300 - 600 meters højde over havet. Det er med til at sikre kølige nætter i druernes vækstsæson, hvilket har stor betydning for at bevare druesaftens syreindhold og til at holde sukkerkoncentrationen (og dermed den færdige vins alkoholprocent) nede på et acceptabelt niveau. Det må siges at være lykkedes ganske godt med Quattro Borghi, hvis alkoholstyrke på 13,0 vol.% er i den moderate ende.

Nero D’Avola er den mest plantede druesort på Sicilien og regnes for at være øens vinøse trumfkort. Mange sammenligner Nero D’Avolas kvaliteter med Malbec fra Argentina på grund af de to vintypers farvedybde, generøse frugtfylde og faste tanninstruktur. De senere år har producenter som Cantina Cellaro stræbt efter at opgradere Nero D’Avola-vinenes kvalitet ved at søge væk fra de rustikke alkoholstærke, frugtmættede vine med massiv fadlagring over med en lettere, friskere og mere elegant vinstil.

Vinen:

Funklende violet i glasset byder Quattro Borghi sig til med en intens duft af brombær, krydderier og diskrete fadtoner. I munden er den saftige bærfrugt garneret med toner af mokka og mørk chokolade med en undertone af oplivende friskhed, der holder smagsbilledet i balance fra første mundfuld til afslutningen med fløjlsbløde tanniner.

Maden:

Siciliens auberginer har verdensry for deres kvalitet, og ”Melanzane parmigiana” (melanzana er det italienske ord for aubergine) hører til en af øens mest populære retter.  Retten findes i mange versioner, men i bund og grund er det en lækker ovnret med auberginer, løg, hvidløg, tomatsauce og masser af parmesan ost – det kan næsten ikke gå galt.

 

 

 

 Gaierhof Rosso

Drue: Lagrein, Teroldego
Distrikt: Vigneti Delle Dolomiti, Italien
Vol: 12,5%
Årgang: 2018

Lykken er at møde en skøn vin fra en ny producent, lavet på lokale druer. Det er ikke så tit, det sker, men denne gang er der jackpot i glasset, så lad os se lidt nærmere på baggrunden for den gode oplevelse. Først producenten ─ familien Togn ─ hvis historie starter med Germano Togn, der i 1940’erne begyndte at lave vin på druer, købt af lokale vinavlere i Trentino-Alto Adige regionen i Norditalien. Senere kom sønnen Luigi til, og efter Germanos pludselige død i 1976 grundlagde Luigi vingården Gaierhof i Trentino. I perioden 1991-2001 kom døtrene Romina, Valentina og Martina ind i firmaet, der nu har 12 ansatte og tre vingårde. Kører man over Brennerpasset, er det første man møder, regionen Trentino-Alto Adige, der består af provinsen Trentino, der historisk set altid har været italiensk, mens Alto Adige som Sydtyrol var en del af Østrig i seks århundreder, før området i 1919 blev overgivet til Italien. Dolomitterne er den sydlige, italienske del af Alperne ─ en skøn blanding af østrigsk idyl og italiensk charme. Bjergtinder på op mod 3.000 meter rager godt op i himlen og rammer livet i dalene ind på smukkeste vis. Om vinteren byder bjergene på udfordringer for tusindvis af skiløbere i 10-15 graders frost, mens sommeren byder på friske vinde og 25-35 °C i vinmarkerne. Groft sagt har Trentino de bedste rødvine og Alto Adige de bedste hvidvine, og den gennemsnitlige kvalitet af vinene er blandt de højeste i Italien. Vinene er blide, frugtrige og nemme at drikke.
Vinen:
Gaierhof Rosso er lavet på to lokale druesorter: Lagrein og Teroldego, hvor Lagrein føjer rubinrøde toner, saftig frugt og krydderier til vinen, mens Teroldego kommer med mørkerød farve, en snert af viol og hindbær og et krydret, urteagtigt præg. I glasset funkler vinen rubinrødt med glimt af purpur, og dens friske duft har toner af kirsebær og hindbær. Den saftige smag af røde skovbær har en vidunderlig lethed og charme, som er i perfekt balance med en forfriskende syre og diskrete, modne tanniner.
Maden:
Gaierhof Rosso er den perfekte vin til en sommerfrokost på terrassen, hvor bordet er dækket med grønne salater, tærter, charcuteri og godt brød.

 

Paraza, Cuvée Velvet

Distrikt: Minervois, Frankrig
Drue: Syrah, Grenache, Mouvedre
Årgang: 2017
Vol: 14,5 %

Paraza er en typisk sydfransk kanalby, der er placeret på en bakketop med udsigt over den smukke Aude dal. På en klar dag kan man se Pyrenæernes bjergtoppe og det azurblå Middelhav. Ved kajen ned mod Canal du Midi lægger kanalens pramme til og turbådene sætter turister i land. Et populært mål for de besøgende er Château de Paraza, der ligger ned til Canal du Midi. De gamle slotslænger er smukt restaurerede og slottet byder på daglige vinsmagninger, spadsereture i vinmarkerne, en tapas-bar og mulighed for overnatning i pompøse slotsværelser.
Lige nord for byen finder man vindistriktet Minervois. Landskabet er smukt, nogle steder dramatisk, med vinmarker, der klynger sig til foden af kratbevoksede bjergskråninger. Montagne Noire, det sorte bjerg, og bjergkæden Cevennerne giver vinstokkene læ for den kolde nordenvind. I Minervois er der vinmarker overalt sammen med middelalderslotte, gamle klostre, ruiner fra det romerske imperium og pittoreske småbyer. Markerne i Minervois er bygget op som sæderne i et gigantisk, sydvendt amfiteater, hvis terroir med kalksten og gruset lerjord og solrigt klima med kølige nætter egner sig perfekt til vindyrkning. De blå druer til Cuvée Velvet er høstet fra et område, Les Mourels, der er en af de varmeste og mest tørre zoner i Minervois klemt inde mellem kalkstensbjerge mod nord og et højt bakkedrag mod syd. Les Mourels mikroklima er med til at skabe komplekse, koncentrerede vine.
Vinen:
Cuvée Velvet er lavet på 40% Syrah, 40% Grenache og 20% Mourvedre ─ en klassisk drueblanding til røde vine fra Rhône og Sydfrankrig. I glasset fremstår vinen lys rubinrød med en delikat duft af krydderier og røde bær. Smagen er varm og koncentreret med tiltalende frugtsødme og et strejf af Provencekrydderier i god balance med de 14,5 vol.% alkohol og en fløjlsblød tanninfinale.
Maden
Cuvee Velvet har en kombination af potent smagsfylde og let drikkelig charme, som gør den meget fleksibel som madvin. Serveret kølig i store glas er vinen perfekt til et frokostbord på terrassen med patéer, pølse og ost. Hvis planerne går mere i retning af en sommeraften med grill har Cuvée Velvet også saft og kraft nok til en god grillbøf.

Hilanda

Drue: Monastrell

Distrikt: Jumilla, Spanien

Årgang: 2016

Vol: 14%

 

Hilanda Termino De Arriba Monastrell, som er vinens fulde navn, refererer til et stednavn i Jumilla ─ et vindistrikt med kvalitetsbetegnelsenD.O.P. (Denominación de Origen Protegida) for både sin vin og sin olivenolie ─ i Murcia-regionen vest for havnebyen Alicante. Jumilla har fastlandsklima hvilket i det spanske højland betyder lange, hede somre og kolde vintre med risiko for nattefrost frem til marts. Godt 32.000 ha af Jumillas højdedrag er plantet til med vinstokke, og der er for tiden registreret ca. 3.000 vinavlere. Bodegas Alceño har været i familiens eje siden 1870, hvilket gør vinhuset til et af distriktets ældste. Vingården er grundlagt af den initiativrige vinhandler Roque Martinez sammen med to partnere, og i dag ejes vingården af 4. generation, Pedro Luis Martinez, og vinhuset er også kendt under navnet Bodegas Pedro Luis Martinez.  Selv om bodegaen tilbage i 1870 var den første af sin slags i Jumilla til at handle med vin, var det først i år 2000 bodegaen begyndte at lave og tappe deres egne vine. Jumilla blev angrebet af vinlusen i slutningen af 1980’erne, godt 100 år senere end resten af Spanien, så de gamle vinstokke måtte rykkes op og nye vinplanter blev podet på resistente, amerikanske rodstokke. Til alt held faldt valget på Monastrell ─ en druesort der er eminent egnet til distriktets jordbund og klima, og aktuelt er 336 ha af bodegaens samlede vinmarksareal på400 ha plantet til med Monastrell.

Vinen:

I glasset er Hilanda Monastrell smuk violet med duft af fuldmoden, sort bærfrugt krydret med vanilje fra 12 måneders fadlagring. Vinens generøse smagsfylde, komponeret af sorte bær, let bitter chokolade og mokka, slutter af med en frisk syre og silkeglatte tanniner.

 Maden:

Hilanda Monastrell har hvad angår frugtsødme og smagsfylde en del til fælles med den californiske Zinfandel, og begge vintyper er da også særdeles velegnede til alt godt fra grillen med hvad dertil hører af søde, krydrede grillsaucer. Skal det være ægte spansk er et tapas-gæstebud et godt valg .

 

Jean Geiler

Drue: Sylvaner

Distrikt: Alsace, Frankrig

Årgang: 2018

Vol: 12,5%

 

Vinhuset Jean Geiler er et kooperativ, stiftet i 1926. Jean Geiler har sit ”Cave Vinicole” domæne i byen Ingersheim i hjertet af Alsace. Alsace er det vindistrikt i Frankrig, der har den mest varierende jordbund fra kalksten midt på højdedragene, spredte partier med granit, sandsten og ral på stejle skråninger og aflejret grus og sand i bunden af dalene. Jean Geilers vinmarker er spredt ud over et område, hvor alle disse jordtyper er repræsenteret, og kooperativet kan udvælge netop det terroir, der passer til hver enkelt druetype.  Dertil kommer erfaring med vindyrkning i området, som gruppen af vinbønder har opsamlet gennem flere generationer ─ uvurderlige traditioner og nyttig know-how, som suppleres med ny viden og investering i teknik i vinkælderen.

Alsace har syv forskellige druesorter: seks grønne og en enkelt blå, Pinot Noir.. De seks grønne sorter giver meget forskellige vintyper lige fra friske, lette vine (Sylvaner og Pinot Blanc), vine med stor struktur og finesse (Riesling), fyldige, opulente vine med druesødme (Pinot Gris), sprøde, aromatiske vine (Muscat) og blomstrende, nærmest parfumerede vine (Gewurztraminer). Til forskel fra andre franske vindistrikter viser etiketten på de slanke, elegante vinflasker navnet på den druetype, vinen er lavet på.

Vinen

I glasset har vinen en bleg, strågul farve. Duften byder på toner af æbler, grønne urter, citrus og et pikant strejf af fyrrenåle. Vinen er frisk og ligetil i munden med smag af mirabeller og grapefrugt, der slutter med en distinkt syre. Alkoholstyrken ligger i den behageligt lave ende, 12,5 vol.%, som passer perfekt til en kølig sommervin på terrassen.  Frugt og friskhed præsenterer sig optimalt, når vinene er unge. Vinenes holdbarhed ligger på omkring 2-4 år.

Maden

Den friske, enkle Sylvaner er let at drikke og let at sætte sammen med alt godt fra havet og det grønne køkken, fx kombineret i en rejesalat med avocado. Ved et frokostbord i Ingersheim kunne valget meget vel stå mellem en quiche lorraine (fransk tærte med bacon. gruyereost og crème fraiche) eller en tarte l’oignon (klassisk fransk løgtærte).

 

 

 

 

 

Andarin

Drue: Viura
Distrikt: Yecla, Spanien
Årgang: 2018
Vol: 12%

Spanien er et drønspændende vinland, der har gennemgået en udvikling fra et ”Den med tyren” image med billige, røde bællevine til anerkendt producent af spændende kvalitetsvin i verdensklasse ─ primært rødvin, men i stigende grad også kølige hvide fra fx Rias Baixas og Rueda. Men nye generationer banker på døren med økologi, balance og terroir som dogmer. Resultatet er en strøm af små og ret oversete vinregioner, der dukker op blomstrer på ny med interessante vine.
Et godt eksempel er Yecla, et af Spaniens mindre vindistrikter, hvis marker breder sig ud på den castilianske højslette i baglandet af Alicante, hvor landskabet er kuperet med lave bjerge og store vidder 500-700 meter over havet. Yecla har fastlandsklima med 40 grader varme, tørre somre, der ligger lige til højrebenet for økologisk vinproduktion. Vinhuset Terra Firma, der har som mål at introducere verden for skjulte vinperler, har det fineste, økologiske certifikat, som garanterer at Andarin Viura er fuldstændig fri for nogen som helst form for kemikalier.
Til Andarin Viura høstes druer fra 40 år gamle vinstokke med et lavt udbytte på kun 6.000 liter most per ha, hvilket øger den færdige vins koncentration af duft- og smagsstoffer. Alkoholstyrken på kun 12,0 vol.% viser, at vineriet har formået, de varme somre til trods, at skabe en vin med harmoni og balance.
Vinen
Andurin Viura er strågul i glasset med en blomstrende duft af æble, melon, urter og citrus. En let cremet og lækkert krydret smag af fersken, honningmelon og tropisk frugt har et pikant strejf af citruskernebitterhed, madvenlig tørhed og en fin syreafslutning.
Maden
Her er frit slag til alle slags salater og grøntsagsretter med pesto, men Andurin Viura har også tilstrækkelig smagsfylde til at ledsage retter med fjerkræ, som i en dansk sommer-sammenhæng kunne være en ret som hønsefrikasse med nye ærter, gulerødder og nye kartofler.

 

 

 

Turtle Bay

Drue: Sauvignon Blanc
Distrikt: Marlborough, New Zealand
Årgang: 2018
Vol: 12,5%

Historien om hvordan den grønne Sauvignon Blanc kom til vindistriktet Marlborough er et sandt vin-eventyr, hvis korte version kunne være skrevet af Julius Cæsar: Veni, vidi, vici ─ jeg kom, jeg så, jeg sejrede. New Zealands placering på jordkloden, mellem 33. og 45. breddegrad, svarer på den nordlige halvkugle til området mellem Alsace og Sicilien: klassisk vin-terroir med andre ord, men køligere end i Europa på grund af Stillehavets kolde havstrømme. De første europæiske nybyggere plantede vinstokke ved deres ankomst i 1850’erne. Men så gik udviklingen i stå. Perioden fra omkring år 1900 til starten af 1970’erne var præget af en stærk afholdsbevægelse, de engelske indvandreres forkærlighed for godt øl, sygdom i vinmarkerne og mindreværdige druesorter.
i 1973 plantede Frank Yukich de første Sauvignon Blanc vinstokke i Marlborough-distriktet i det nordøstlige hjørne af Sydøen. Vinstokkene blev sat i jorden midt mellem marker med får og kvæg og til stor undren for alle eksperter. Men nyplantningen af Sauvignon Blanc var et resultat af grundige forundersøgelser med jordprøver, klimaforhold og andre data, der indgår i det franske begreb ”terroir”. Analysen dokumenterede Marlboroughs potentiale som ”cool-climate” vinområde. Med sin eksplosive bouquet, hvis spektrum går fra nyslået græs, solbærblade og grøn peber til stikkelsbær og hyldeblomst, skabte Sauvignon Blanc en helt ny vinstil. Vinens karakteristiske aromapalet skyldes det forhold, at Marlborough-druerne har den tredobbelte koncentration af methoxypyraziner (duftstoffer med de særlige ”grønne” aromaer) sammenlignet med Sauvignon Blanc druer fra andre vindistrikter.
Vinen:
I glasset funkler vinen med grønne glimt, mens en intens aroma af hyldeblomst, tomatstilk og lime giver duftindtrykket fuld skrue. Vinens livfulde, læskende smag har toner af stikkelsbær, kiwi og passionsfrugt og udmærker sig ved sin længde, fine balance og en knivskarp syre i afslutningen.
Maden
Kombinationen af Sauvignon Blancs urteagtige aroma og flotte, effektive syre gør den til en unik madvin, der som få andre vintyper er velegnet til at ledsage salater marineret i olie og eddike eller citron. Vinen er også perfekt til fisk og skaldyr .

Lumà
Cantina Cellaro

Drue: Grillo
Distrikt: Terre Siciliane, Italien
Årgang: 2018
Vol: 12%
Selv om Sicilien er et yndet turistmål, er det meste af øen ukendt for de fleste. Hvem har fx besøgt Lago Arancio (appelsintræ-søen) i Agrigento-provinsen? Søen ligger omkranset af skovklædte bjerge få kilometer fra Sambuca di Sicilia ─ en bjergby med knap 6.000 indbyggere i det sydvestlige hjørne af øen, der i 2016 blev udnævnt til den smukkeste by i Italien. Den hårdtarbejdende, hårdføre befolkning har dyrket vin på højdedragene i århundreder, og det er i udkanten af Sambuca di Sicilia vi finder Cantina Cellaro, hvis flotte portefølje af røde og hvide vine har vundet medaljer og international anerkendelse.
Det kan forekomme overraskende at der kan laves god hvidvin på Sicilien, hvor der er virkelig varmt om sommeren. En del af forklaringen skal findes i højtliggende vinmarker, der sikrer kølige vinde til ventilation af vinstokkene. Druerne til Lumà kommer fra marker i 300 - 600 meters højde over havet, og Cellaros vinmarker ligger kun 15 km fra Middelhavets svalende briser. En anden faktor er moderne temperaturstyrede gæringskar, der holder temperaturen under de grønne druers gæring nede på 7-16 °C. Den lave temperatur er helt afgørende for at vinen kan bevare sin syre og friskhed. Endelig er Grillo kendt for sin evne til at tåle både tørke og høje temperaturer, hvilket har gjort den til en af Siciliens mest populære hvidvinsdruer.
Vinen
Vinen i glasset har en lys, strågul farve og en indbydende duft af fersken, melon og lime. Lumà Grillo har en let cremet mundfylde med smag af gule blommer, kvæde og citrus med god bredde og længde og en fin syre i afslutningen.
Maden
Lumà Grillo er en selvskreven ledsager til alt godt fra havet. På øens talrige fiskerestauranter i kystbyerne vil der ofte være blæksprutter på tallerkenen, men en anden mulighed, som vil være lettere at stille an med her i landet, er Spaghetti alle Vongole ─ den enkle, lækre italienske pastaret med muslinger. Vinen har en behagelig lav alkoholstyrke (12,0 vol.%) og fremstår bedst ved kølig servering i store glas.