Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Her kan du tilmelde dig hvidvinskassen. Der kommer en ny hvert kvartal.

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

Materico Nerello

Drue: Nerello Mascalese

Distrikt: Terre Siciliane, Italien

Årgang:  2018

Vol: 12,5%

 

Mødet med en speciel druesort en kølig aften i 600 meters højde med udsigt til en rygende vulkan hører til en af de vinoplevelser, der står klart i erindringen. Anledningen var en aftale med Andrea Franchetti, italiensk greve og verdenskendt vinmager, der havde købt en forfalden vingård tæt ved byen Castiglione di Sicilia på nordsiden af Etna. Druesorten var Nerello Mascalese  giver lyse friske vine, der kan føre tankerne hen på ikke alene den berømte Barolo men også en ung Bourgogne.

”Nerello” betyder ”den lille sorte”, mens ”Mascalese” er afledt af Mascali, en kommune ved foden af Etna. Druesorten hører hjemme på Sicilien, hvor den specielt dyrkes på skråningerne af Etna i Catania-provinsen. Lavastrømme og afsvedne træer bevidner at der stadig er liv i vulkanen. Vinmarkerne ligger som en hestesko rundt om Etna mod nord, øst og syd. Den vulkanske jordbund er rig på mineraler, og vinstokkenes rødder må søge dybt ned for at finde vand i den knastørre, sicilianske sommer.

Som det ofte sker, når smagen for en vin, lavet på en hidtil ukendt druesort, er blevet vakt ved et møde med vinen på dens hjemmebane, begynder man at kigge efter den i danske butikker. Men i langt de fleste tilfælde vil man lede forgæves efter Nerello Mascalese vine på supermarkedets hylder. Men her dukker druen minsandten op i ExploreWines-regi: Materico Nerello Mascalese i den gode årgang 2018 ─ oven i købet med et økologisk EU-certifikat fra Agricultura Italia.

Vinen:

Nerello Mascalese er, som også Nebbiolo og Pinot Noir, en tyndskallet drue, hvilket afspejles i vinens lyse, blåviolette farve. Duftens forførende buket er bundet sammen af ribs, kirsebær og rosenblade, og de røde bær kan genfindes i den saftige smag, som er både forfriskende og elegant og slutter med en flot tanninfinale og en pikant kirsebærsten-bitterhed i eftersmagen. Renhed og klarhed er kodeordene for Nerello Mascalese, og resultatet i glasset er en vin med burgundisk lethed, som holdes i balance af en frisk syrlighed, et venligt tanninbid og en moderat alkoholstyrke på 12,5 vol.%.

Maden

Nerello Mascalese-druens kvaliteter kommer bedst til deres ret ved servering ved 13-14 °C. På Sicilien drikker man vinen sammen med retter med lyst kød, fjerkræ eller svinekød, tilberedt med tomater eller rød peber og krydret med krydderier som oregano, timian, koriander og salvie.

 

 

 

Dominio De Punctum

 

Drue: Temprenillo, Petit Verdot

Distrikt: La Mancha, Spanien

Årgang: 2018

Vol: 13,5%

 

Dominio De Punctums vingård ligger i det nordlige La Mancha ─ Spaniens største vindistrikt. Vi er på den vidtstrakte, castilianske højslette, hvor endeløse rækker af vinstokke veksler med hvide vindmøller, og hvor man ikke ville blive forbavset over at møde Don Quixote til hest. Men tiden har ikke stået stille i La Mancha. I den tørre sommerhede, med masser af blæst , har plantesygdomme som råd og svamp ikke en chance, så økologisk vinproduktion uden brug af sprøjtemidler ligger lige til højrebenet her. Dominio De Punctum har da også opnået økologisk certificering fra EU og Demeter-organisationen.

Som noget ret nyt har Dominio De Punctum også et certifikat som Vegan friendly, hvilket vil sige, at vinen kan nydes af veganere og vegetarer med god samvittighed. Nu skulle man tro, at det ville være tilfældet for alle vine lavet på 100% vindruer, men problemet er de metoder, der er brugt ved efterbehandling af den færdiggærede vin med det formål, at gøre den funklende klar. De kolloide partikler (drue- og gærrester), der gør vinen tåget og uklar, er så små, at de svæver rundt i væsken og ikke fanges af et filter. Partiklerne har typisk en elektrisk ladning (positiv/negativ), og et klaringsmiddel med den modsatte elektrisk ladning vil få partiklerne til at klumpe sig sammen med klaringsmidlet og synke til bunds. Verden over har man i årevis brugt animalske klaringsmidler som friske æggehvider, ostestoffet kasein eller gelatine til klaring og afrunding af rødvine, og det er her, veganeren står af. Ved produktion af veganer-venlig vin bruges naturmetoden (klaring ved lagring og omstikning af vinen) eller man anvender kun plantebaserede klaringsmidler.

Vinen:

Vinen er lavet på Tempranillo (70%) og Petit Verdot (30%) med lagring på fade af amerikansk eg i seks måneder.. Duften af sorte skovbær er krydret med vanilje fra egefadet. De sorte bær går igen i smagen, hvor frugtens fløjlsbløde fylde forenes med toner af kaffe og mørk chokolade samt en veldoseret fadkrydring. En meget harmonisk vin, der har masser af saftig frugt uden at være overekstraheret, og som slutter af med glatte, modne tanniner.

Maden:

Dominio De Punctum løfter kategorien grillvin op i et højere plan, reserver denne spanske luksusvin til de bedste grillbøffer serveret med en god salat. Veganerne vil grille grøntsager som aubergine, peberfrugt, løg, tomater og bagekartofler vendt med hvidløg, olivenolie, salt, som tæppebombes med friske krydderurter og serveres med godt brød til.

 

 

 

I Gelsi Rosso

Drue: Cabernet Sauvignon, Merlot, Gaglioppo
Distrikt: Calabria,Italien
Årgang: 2018
Vol: 13%

Calabrien er den italienske støvles tå. Omkring år 800 f.v.t. kom græske handelsfolk sejlende til Calabrien, der som græsk koloni blev en del af Storgrækenland, og den græske arv blev vævet tæt ind i regionens kultur og landskab. Med grækerne kom Dionysos, vinens gud, til landet, hvis indbyggere på den tid var et jernalderfolk af hyrder med et spirende landbrug. De fik nu kendskab til vindyrkning, og i løbet af de følgende århundreder skulle italienerne komme til at beherske kunsten at dyrke vin som få andre. Calabriens navn i antikken, "Enotria Tellus" (vinens land), illustrerer klart vinens betydning for regionens økonomi og befolkningens dedikation til produktion af vin. Omkring år 1700 etablerede baron Statti en vingård, og Statti-familien har lige siden været en aktiv del af Calabriens vinhistorie med fortløbende vinproduktion på ejendommen. For tiden er det Alberto og Antonio Statti, der, med dyb veneration for vingårdens traditioner og familiens historie, fortsætter driften med fokus på fornyelse og fremtidens udfordringer.
Gaglioppo regionens hoveddrue, er en af Italiens meget interessante druesorter med et stort potentiale. Meget taler for at nogle af de største vine i verden burde stamme fra regionen, hvis potentiale endnu ikke er blevet forløst grundet en traditionsbunden vinindustri og mangel på kapital. Den bedst kendte appellation fra Calabrien, Cirò DOC, er lavet på 95-100% Gaglioppo, men brugen af internationalt kendte druesorter som Cabernet Sauvignon sammen med Gaglioppo vinder frem, og publikum begejstres.
Vinen:
I Gelsi er lavet på 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot og 20% Gaglioppo. I glasset fremstår vinen mørk violet med en indbydende duft af røde bær og sort lakrids. Smagen præges af en behagelig, let krydret frugtsødme, der holdes i balance af en fin syre, 13,0 vol.% alkohol og en afslutning med runde, blide tanniner. Dominansen af franske druesorter har givet vinen et internationalt præg i retning af en elskværdig vin.
Maden:
I Gelsi har en bred anvendelighed. Calabrien er særlig kendt for god olivenolie, søde rødløg, krydret chili peber, auberginer og tomater, hjemmelavet pasta og krydrede pølser, så her har du alle ingredienser til en lækker pastaret.

Duke of Wellington

Drue: Sauvignon Blanc,
Distrikt:Western Cape, Sydafrika
Vol: 12,5 %
Årgang: 2018

Wellington Wines blev etableret i 2013 ved sammenslutning af tre vinhuse.
Flere af de lokale aktionærer i Wellington Wines, nedstammer i lige linje fra nybyggerne i Wagensmakervallei, og vinhuset er sig meget bevidst om Wellington-dalens historie. I starten af 1800-tallet var bølgen af voortrekkers, de hollandske nybyggere, nået til en bjergkæde, de umuligt kunne passere med deres vogntog af oksekærrer. Bjerget udgjorde derfor en de facto grænse for deres videre færd ind i landet ─ deraf navnet Limietberg, det hollandske udtryk for grænsebjerg. Andrew Geddes Bain, en energisk skotsk vejingeniør, der havde været på flere ekspeditioner videre ind i landet, fik til opgave at konstruere en vej gennem bjergene. Han tog fat på projektet i 1848 startende fra vest og videre ned til byen Ceres, nordøst for bjerget. Det videre arbejde med vejkonstruktionen, der førte over Bainskloof Pass (594 m), stod først færdig i 1853. Vejen lå nu åben for de taknemmelige voortrekkers,. Bain’s Way har i dag status af ”national monument”, og Limietberg er blevet et populært naturreservat.

Vinen:
I vinmarken får de strittende Sauvignon Blanc vinranker lov til at vokse vildt. Formålet er dels at gøre planterne mere robuste og bedre egnet til at modstå sommerens kraftige vindstød, dels at beskytte Sauvignon Blanc-klaserne mod solens stråler. De grønne drueskaller rummer kostbare nanogram af methoxypyraziner, der giver den karakteristiske aroma af stikkelsbær og hyldeblomst i vinen, og methoxypyrazinerne nedbrydes ved eksponering for ultraviolet sollys. Vinens grønne glimt i glasset og den typerigtige duft af hyldeblomst, citrus og tomatstilk viser at alt er lykkedes her hele vejen fra mark til kælder. Det samme gælder den friske, læskende smag af grapefrugt og grønne urter med et pift af tropisk frugt og den præcise, knivskarpe syre i afslutningen. Velfortjent sølvmedalje ved Michelangelo International Wine & Spirits Awards.

Maden:
Server Duke of Wellington Sauvignon Blanc som et køligt duggende velkomstglas til familie og venner og top den gode stemning op med et glas eller to til et fad sushi og sashimi.

Vanità

 

Drue: Pecorino

Distrikt: Terre di Chieti, Italien.

Vol: 12;5 %

Årgang: 2018

Mange vil genkende Pecorino som navnet på en italiensk ost. Navnet på osten kommer fra det italienske ord “pecora”, som betyder får, og det er lige præcis fåremælk som er hovedingrediensen for osten. Men her er det ikke fåret, men vinstokken, det handler om, og den eneste forbindelse mellem får og druer er en lokal legende om fåreflokkenes forkærlighed for Pecorino-druer, når de vandrer gennem vinmarkerne. Pecorino er er ældgammel druesort, der voksede vildt i Sibillini-bjergene ─ et naturskønt område, der i dag udgør Parco Nazionale dei Monti Sibillini nordøst for Rom

I Abruzzo-regionen er klimaet mildt på den side, der vender mod Adriaterhavet, med årlige gennemsnits-temperaturer mellem 12 og 16 ° . Chieti er hovedbyen i en af regionens fire provinser, og vindistriktet Terre di Chieti ligger i højdedragene omkring Chieti og ned mod lavlandet ved kysten. Den tætte beliggenhed til Adriaterhavet sikrer tilstrækkelig køling af druerne i de sommerhede vinmarker, hvor regnen er sparsom. Der er spræl i de hvide vine på Pecorino-druen, hvis små drueklaser har god sygdomsresistens og med en lav ydelse per hektar skaber gode betingelser for høj vinkvalitet.

Vinen:

Efter høsten udblødes skallerne sammen med mosten i 12 timer ved 3 °C. Efter en skånsom presning hviler mosten et døgn, mens bundfaldet langsomt synker til bunds. Hovedparten af mosten gæres ved 12 °C i ståltank, mens 20% gæres i egefade på 4000 liter for at give vinen flere smagskomponenter og mere karakter. I glasset lyser Pecorino op med grønne glimt. Vinen har en blomstrende duft af jasmin med toner af pære, citrus og grønne urter. Pecorino er livlig og frisk i munden med smag af grapefrugt og grønne æbler med diskrete toner fra egefadet og en præcis syre i afslutningen.

Maden:

Pecorino udmærker sig ved en vidunderlig friskhed, som gør sig bedst, når vinen drikkes ung og kølig. En moderat alkoholstyrke (12,5 vol.%) gør den velegnet som en aperitif, der kan tages med ind til bordet og drikkes sammen med forret som pastasalat med skaldyr eller en hovedret som havkat pocheret med hvidvin og grøntsager.

 

 

 

 

 

 

Plan B

Drue: Chardonnay
Distrikt: Budeguer, Mendoza, Argentina
Vol: 13%
Årgang: 2018

”Frøet af en prægtig plante genfødes som frugter i de næste generationer”. Sådan udtrykker Juan José Budeguer sin livsfilosofi. Budeguer er en passioneret vinentusiast, hvis familie stammer fra den nordlige del af Argentina.
I 2005 købte Budeguer 100 ha vinmarker i nærheden af Maipu lige syd for Mendoza, som er hovedstad for det berømte vindistrikt af samme navn. De meget varierende jordbundsforhold i vinmarkerne gjorde det muligt for Budeguer at plante en række forskellige druesorter på sin ejendom, hvor hver sort var udvalgt efter netop den jordbund, som gav vinstokkens rødder de bedste betingelser. Drypvanding med smeltevand fra Andesbjergene sørger for at planterne får præcis den mængde vand i vækstsæsonen, de har brug for. Sommerens glødende sol over markerne, der ligger i godt 1.000 meters højde, sørger for perfekt modning af druerne, mens nattens hav af stjerner giver den kølige pause i druernes stofskifte, der tilgodeser udviklingen af frugtsyre og aromastoffer.

Vinen:
Plan B spiller på muligheden af forandring, et alternativ, en ny måde at se tingene på. Men ofte lykkes plan A, som i dette tilfælde, hvor de bedste kloner af Chardonnay og kyndig vinifikation opfylder Budeguers ambition om kvalitet. Vinen i glasset er strågul med et grønt skær. Duften er fyldt med æble, melon og tropisk frugt, og den let cremede smag får sin friskhed fra æble og citrus, mens melon og mango giver længde og fylde. Vinen har en kontant syrefinale, der gør den til en god madvin.

Maden:
Denne Chardonnay har syre nok til at kunne ledsage en forret som ceviche ─ en frisk fiskesalat med avocado, der er populær i de latinamerikanske lande. Bland fisk, chili, koriander, rødløg, limesaft og grapefrugtsaft og smag til med havsalt og peber. Lad cevichen stå og trække et par minutter, mens avocadoen skæres i tern og dryppes med limesaft.

LIV

Druer: Avesso, Arinto
Distrikt: Baião, Vinho Verde, Portugal
Årgang: 2018
Vol: 12,5%

Vinho Verde, den grønne vin, er knyttet til farven grøn på mange ledder og kanter. Vinen kommer fra Minho-regionen i det nordvestlige hjørne af Portugal mellem Dourofloden og den spanske grænse. Minhos grønne bakker og dale med landbrug, vinmarker og frugtplantager hører til Portugals mest frugtbare landskaber. 86% af Vinho Verde distriktets 85 millioner liter vin er lavet på grønne druer, og den unge vin glimter grønt i glasset. Og så har vi stadig den dybere betydning af vinhos verdes til gode: de grønne vine skal drikkes unge.
Druerne til LIV kommer fra Baião ─ et af Vinho Verde distriktets ni subregioner. LIV er lavet på druerne Avesso og Arinto, som hører til de syv bedste grønne sorter. Tidligere lod mange bønder deres vinstokke kravle op i træer, høje hegn eller sågar telefonpæle for at kunne bruge Jorden mellem stokkene til at dyrke grøntsager til familiens eget brug. Mange Vinho Verde vine perler let på tungen. De prikkende CO2-bobler var tidligere et resultat af en (mere eller mindre tilfældig) anden-gæring i flasken hvor vinens æblesyre ved en bakteriel proces omdannes til mælkesyre. Bønderne fandt de prikkende bobler forfriskende, når de drak vinen i sommervarmen. Nutidens producenter pumper blot lidt kuldioxid i vinen, hvis de sætter pris på lidt bobler i deres flasker.

Vinen:
De grønne druer, plukket i skygge, har forplanter sig i flasken og dukker op i glasset som et grønligt skær i den strågule vin. Frisk pirrende duft af grønne æbler, lime og ferskenblomst. Ren og elegant i munden med lav alkoholstyrke (12,5 vol.%), toner af grapefrugt, fersken og et strejf af grønne urter og en afslutning med en forfriskende frugtsyre.

Maden:
LIV Vinho Verde er ikke voldsomt kompleks men mere en vin der udtrykker livets uendelige lethed, nydt til frokost til en rejesalat på en skyggefuld terrasse eller en middag med hornfisk, der indtager de danske farvande i midt april; sæsonen topper i maj og slutter midt juni. Sådan er det også med de grønne vine: køb dem og drik dem her og nu mens solen skinner.