Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Se denne måned abonnementskasse med 4 x 2 nye hvidvine

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

Andarin

Drue:Monastrell,
 Distrikt: Yecla, Spanien
Årgang: 2017
Vol: 14,5%

Med Andarin er vi cyklet til Levanten, den østlige del af Spanien langs med Middelhavet, hvor solen står op. ”Levantarse” betyder ”at stå op” på spansk. Levanten dækker over to selvstændige regioner: Valencia i nord og Murcia i syd. Murcia-regionen er hjemsted for tre vindistrikter: Bullas, Jumilla og Yecla ─ et af Spaniens mindre distrikter, hvis marker omkranser distriktets eneste by, Yecla, som har givet distriktet navn. Vinmarkerne breder sig ud på den castilianske højslette i baglandet af Alicante, hvor landskabet er kuperet med lave bjerge og store vidder 500-700 meter over havet. Yecla har fastlandsklima med frostperioder om vinteren og 40 grader varme somre.

Monastrell er den vigtigste blå drue i Yecla-distriktet, og ægteskabet mellem Monastrell og den glohede højslette er indgået i himlen. Monastrell (som dyrkes i Provence under navnet Mourvèdre) er tykskallet, aromatisk drue, der modner sent og kræver en lang, varm vækstperiode for at trives.

Vinen:

Andarin Monastrell har alle de kvaliteter, der har bidraget til denne vintypes succes: en tæt, blålig farvetone; en liflig duft af brombær og blåbær og en kraftfuld smag af sorte skovbær med en delikat krydret frugtsødme, der er i perfekt balance med den velvoksne alkoholstyrke (14,5 vol%) og en fast struktur af modne tanniner.

Maden:

Her er saft og kraft i smuk forening med fylde og velsmag, som vil gå fint i spand med kødretter på lam, gris og okse. En kølig aften vil en gryderet være et godt valg, men tænker man frem til en lun sommeraften, byder Andarin Monastrell sig til som den ideelle grillvin. At vinen har økologisk certifikat er et ekstra plus for de fleste vindrikkere.

 

 

De Natura Rerum

D&R

 

Drue: Grenache, Syrah
Distrikt: Ventoux,  Frankrig
Årgang: 2017
Vol: 14,5%
 

Historien om Domaine Dauvergne Ranvier handler om to vinelskere og drømmen om en fremtid med vin. Jean-François Ranvier, der er uddannet ønolog (vinmager), mødte François Dauvergne da de blev kolleger i et stort vinfirma. De delte drømmen om at stå på egne ben, og i 2004 forlod Dauvergne og Ranvier firmaet for at skabe deres egne vine. Domaine Dauvergne Ranvier breder sig nu ud til hele Rhônedalen, hvor de laver topvine i et stort antal Rhône-distrikter. Makkerparret formår at bibeholde hver enkelt appellations egenart samtidig med at de sætter deres eget præg på den enkelte vin. Syntesen af Rhône-autenticitet og D&R-stjernestøv har skabt domænet et godt ry takket være vine, der har vundet præmier og rosende omtale i førende vintidsskrifter.

 

Solen skinner på Ventoux, mere end 300 solskinsdage er normen, men markerne i det bjergrige distrikt ligger generelt højere end i de øvrige Rhône-appellationer, og mistralen er med til at køle druerne ned i vækstsæsonen. Det er forhold, der dels giver Ventoux gode kort på hånden i den tiltagende, globale opvarmning, dels mindsker risikoen for angreb af svampesygdomme. ”De Natura Rerum” bærer da også det grønne mærkat med et flag, tegnet med hvide stjerner, der viser at vinen er certificeret som økologisk vin.

 

Vinen:

D&R Ventoux har taget sit navn efter et digt af den romerske digter Lucretius, De rerum natura. "Om verdens natur" er en naturhistorie, der tager udgangspunkt i den opfattelse, at alt er opbygget af atomer, at sjælen er dødelig, og at guderne ikke kan blande sig i menneskenes liv. Vinen er lavet på en blanding af Grenache og Syrah, og D&R har søgt at bevare frugten i vinen ved afstilkning af klaserne, udblødning af druerne ved lav temperatur, en kortvarig gæring og seks måneder fadlagring. D&R Ventoux er dyb violet med en herlig duft af sorte bær, lakrids og julekage-krydderier. I munden dominerer smagen af solbær, hindbær og kirsebær suppleret med toner af krydderier og læder; vinen har god længde og struktur, alkoholstyrken er 14,5 vol.%, og afslutningen markeres af modne, runde tanniner.

 

Maden:

”De Natura Rerum” er en vin med både finesse og enkel velsmag, der om sommeren vil være god til en grillkylling og om efteråret vil passe perfekt til en vildtragout med waldorfsalat. Serveres køligt ved omkring 16 °C.

 

 

 

 

Gran Sasso

 

Drue: Montepulciano
Distrikt: Montepulciano D’Abruzzo, Italien
Årgang: 2017
Vol: 13%
 

For mange vindrikkere klinger navnet Montepulciano bekendt, og det er ikke så mærkeligt. Montepulciano er nemlig både navnet på en kendt vinby i Toscana, en verdensberømt vintype og en italiensk druesort. Der opstår let forvirring i geledderne, så lad os starte med at få begreberne sat på plads. Montepulciano er en smuk middelalderby i Toscana. Vino Nobile di Montepulciano er et af Toscanas mindste (og bedste) vindistrikter med egen DOCG status.

Endelig er Montepulciano navnet på en druetype fra Abruzzo-regionen. Montepulciano-druen er Abruzzo-regionens arbejdshest, der yder sit bedste i Montepulciano D ’Abruzzo-zonen i den nordlige del af Abruzzo op mod grænsen til Marche. Vinmarkerne strækker sig fra Adriaterhavets kyst et godt stykke ind i landet til Appenninernes bjergskråninger. Montepulciano D’Abruzzo er imidlertid en vintype som kvalitets- og stilmæssigt spænder vidt. De bedste producenter har fundet et balancepunkt med mørke, saftige vine, koncentreret frugt og en fast struktur som resultat. Denne udvikling har været med til at gøre Montepulciano D’Abruzzo til et af Italiens mest lovende distrikter.

Vinen:

Gran Sasso udmærker sig i glasset med en tæt, mørkviolet farve. Den karakteristiske, rustikke aroma af sorte bær og tobak fører frem til en ren og karsk aromapalet med robust smagsfylde, god længde og faste tanniner i afslutningen.

Maden:

Gran Sasso har den typiske, italienske rødvins madvenlige tørhed med en pirrende kant, som giver lyst til et glas mere til støvlelandets enkle pastaretter og friskbagte pizzaer.

 

 

Corvina

 

Drue: Corvina
Distrikt: Veneto, Italien
Årgang: 2017
Vol: 12,5 %
 

Luigi Righetti er en familieejet vingård beliggende i Valgatara di Marono, i hjertet af Valpolicella. Corvina er uden sammenligning den regerende drue i dette  område, og har formentlig haft position som dronning af Valpolicellas vinstokke siden oldtiden. Den kendes måske bedst som hovedingrediens i Amaronevinene. Corvinadruen modner sent og er tykskallet, hvilket gør den yderst modstandsdygtig overfor råd. Navnet skyldes muligvis den mørke farve på druen, der associerer den sorte glans på ravnens fjerdragt, der på latin kaldes corvus. Corvo på italiensk betyder krage, deraf den enkle illustration på etiketten.

Vinen:

Vinen ”Corvina” er, som navnet antyder, lavet 100 procent på den mest brugte og bedste drue til fremstilling af Valpolicella.. Efter temperaturstyret gæring på ståltank og fjernelse af bundfaldet er vinen klar til aftapning på flaske som ung, frisk Valpolicella ─ en vintype, der fra starten var den klassiske rødvin fra bakkedragene øst for Gardasøen og nord for Verona. Den rubinrøde Corvina dufter af violer og røde kirsebær. Den saftige smag af rød bærfrugt frisker op i munden med sin ungdommelige charme, der overlader eftersmagen til en attraktiv frugtsyrefinale. Corvina har den legende lethed, der fortryller smagsløgene uden at overvælde sanserne og lamme hjernen.

Maden:

En vin som Corvina er skabt til at nydes i sin ungdom og drikkes kølig i store slurke. Server den til en søndagsfrokost med salater og grøntdagstærter eller skænk den til middagens antipasti: små, delikate appetitvækkere, der åbner sanserne op til det efterfølgende måltid. Vinhuset  Righetti foreslår at drikke den afkølet til en fiskeret, eller unge oste.

 

 

 

 

 

 

Vesevo Falanghina

Drue: Falanghina
Distrikt: Beneventano, Italien
Årgang: 2017
Vol: 13 %
Vesevo, det historiske navn for Vesuv, minder os om Campaniens dramatiske historie, hvor befolkningen i århundreder har levet med vulkanen som nabo på godt og på ondt. Vesuv har været i udbrud mange gange og sendt skyer af mineralsk aske ind over land. De små, porøse vulkansten suger vand til sig, når det regner, og askelagene er gode til at holde på vandet i lang tid, mens de langsomt forvitrer og gøder jorden med kalium og fosfor.
Fortællingen om Vesuv rummer derfor også historien om frugtbar landbrugsjord, hvor der bl.a. har været dyrket vin siden romertiden. Her er Vitis vinifera, den frodige, løvfældende lian, hvis bær kaldes vindruer og den gærede frugtsaft for vin, for alvor på hjemmebane. Det italienske landbrugsministerium har dokumenteret og autoriseret over 350 forskellige druesorter, hvortil kommer godt 500 andre sorter, som har været dyrket lokalt rundt omkring i støvlelandet fra gammel tid. Falanghina er en af de mindre kendte, grønne druesorter fra Campanien, der som sjældne fisk svømmer rundt i det italienske vindruehav.
Vinen:
Druerne er gæret ved 12-14 °C og lagret nogen tid på ståltank sammen med bundfaldet under jævnlig omrøring (batonnage) for at berige vinen med aroma og smagsstoffer fra de døde gærceller. Vinen i glasset er strågul med en rig duft af æble, melon, kvæde og kaprifolium. I munden har vinen god tyngde og smagsfylde med præg af gule stenfrugter og friske mandler. Smagsoplevelsen slutter med en fin syre og en diskret kernebitterhed.
Maden:
Beneventano Falanghina går fint sammen med fisk og skaldyr, og den hører også hjemme i glasset til lyse kødretter. Drik vinen ung og kølig til en Spaghetti alle Vongole ─ den lækre, italienske pastaret, hvor pastaen er vendt i hvidvinsdampede hjertemuslinger.

San Rocchetto

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Drue: Verdicchio
Distrikt: Castelli di Jesi, Marche, Italien
Årgang: 2017
Vol: 12,5 %
Marche ligger langt oppe i Italiens støvle omkring byen Ancona med ryggen mod Appenninerne mod vest og med en 170 km lang kystlinje ud til Adriaterhavet mod øst. Distriktet Verdicchio dei Castelli di Jesi har vundet anerkendelse for en markant kvalitetsforbedring gennem de senere år; vinen med det flotte navn står som eksponent for en alsidig hvidvin med kompleks smagsfylde. Distriktet er også blevet kendt for sin grønne flaske med en karakteristisk facon inspireret af de gamle græske og romerske lerkrukker, amforaer, der i antikken blev brugt til transport af vin og olivenolie.
Verdicchio dyrkes i et lille område af Marche vest for Ancona, hvor byen Jesi har givet navn til distriktet: Castelli di Jesi. Det bakkede landskab har et mildt Middelhavsklima, der i druernes vækstsæson nyder godt af en konstant brise fra Adriaterhavet, der holder druerne tørre og sunde med optimale modningsforhold. Selv om de bedste vine på Verdicchio har potentiale for lagring og udvikling på flaske, er den typiske hvidvin tappet på amforaflaske skabt til at blive drukket inden for 1-3 år fra høståret. Vinens styrke er en oplivende friskhed og en spændstig struktur.
Vinen:
I glasset er vinen strågul med grønne glimt. Duften er meget aromatisk med toner af æble, fersken, grøn te og lime. I munden imponerer vinen med sin struktur og smagsfylde, der er sat sammen af friske mandler, tropisk frugt og Reine Claude blommer med diskret frugtsødme samt toner af citrus med en sprød syre i afslutningen.
Maden:
Verdicchio er sat i verden for at blive drukket til de lokale produkter fra Marche såvel til lands (pasta, fjerkræ, trøfler og vellagrede oste) som til vands (fisk og skaldyr) og i luften (fuglevildt). Vinens robuste smagsfylde gør den meget alsidig, men mange vil alligevel mene, at dens sande mission i glasset er som ledsager til en smagfuld fiskeret.

J & G
Goedverwacht

Drue: Chardonnay
Distrikt:, Robertson, Sydafrika
Årgang: 2017
Vol: 13,5 %

Vindistriktet Robertson ligger i Breede River Valley, 160 km øst for Cape Town. Robertson har for længst slået sit navn fast som producent af hvidvine med høj kvalitet, specielt på druesorten Chardonnay. Robertson, en charmerende by med et centrum med victoriansk arkitektur og gader flankeret af jacaranda-træer, har givet dalen sit navn. Lokalt er Robertson kendt som ”dalen med vin og roser”, men fra det 19. århundrede har Robertson udover vingårde også været kendt som hjemsted for studsefarme og hestestutterier.
De meget forskellige jordbundstyper i Robertson-distriktet giver vinbønderne gode muligheder for at vælge netop det terroir, der passer den enkelte druesort bedst. Chardonnay holder meget af en kalkholdig jordbund, og markerne med Chardonnay er fortrinsvis plantet på de lommer af kalkjord, der findes hist og her i den fremherskende, lerholdige muldjord. De gyldne fuglesilhuetter på etiketten symboliserer distriktets nationalfugl ─ den blå trane.
Vinen:
Druerne til J & G Chardonnay er høstet fra 18 år gamle vinstokke, hvor en varm, tør vækstsæson sikrer perfekt modning af druerne. For at beskytte de nyplukkede druer mod oxidering finder høsten sted fra kl. to om natten til kl. 11 om formiddagen. Gæringen finder sted i tanke af rustfrit stål ved 16 °C, hvorefter vinen lagrer i to måneder på sit bundfald. Under gæringen tilsættes små blokke af fransk egetræ (1,5 g/liter French Oak Viniblocks), der giver vinen en harmonisk fadkrydring. Den strågule vin i glasset imponerer med en rig duft af tropisk frugt med toner af ristede nødder, smør og egefad. Vinen har en frisk smag af fersken, melon og grapefrugt med god længde, diskret kernebitterhed og en velafstemt frugtsyre.
Maden:
J & G Chardonnay kan, takket være kombinationen af cremet frugtfylde og citrus-friskhed, ledsage så forskellige retter som en krydret indisk tandoori kylling med krydret yoghurt marinade og løse ris til en pandestegt dansk rødspætte med persillesovs.

Finca Los Olmos

Drue: Sauvignon Blanc,
Distrikt: Mendoza, Argentina
Årgang: 2018
Vol: 13%

Olmo er det spanske ord for elm, så Los Olmos, med elmetræets savtakkede blad på etiketten, er en hyldest til elmetræerne og deres betydning for Mendozas landskab og lokalmiljø. I Mendoza er elmetræets løv værdsat for sin glansfulde, grønne farve om sommeren og sine skønne gul-gyldne efterårsfarver.

En byvandring gennem Mendozas grønne parker leder ikke tankerne hen på det faktum, at Mendoza-distriktet faktisk er en halvørken, hvilket vil sige et ørkenagtigt område med spredt vækst af tørketålende buske. Kilden til alt det grønne i byen er smeltevand fra Andesbjergene, som når Mendozas højslette via den brusende Rio Mendoza. Huarpa-folket, landets oprindelige indbyggere, havde etableret et labyrintisk netværk af vandingskanaler, acequias, som de spanske erobrere overtog og byggede videre på.
Det er de selvsamme acequias, der muliggør Mendoza-distriktets frodige vinmarker på trods af den sparsomme, årlige nedbør. Agostino-familiens vinmarker ligger i 850 meters højde, hvilket skaber en ideel balance mellem solrige, varme dage og kølige nætter i druernes vækstperiode. Det tørre klima beskytter druerne mod svampeangreb og minimerer behovet for sprøjtemidler.

Vinen:
Druerne til Finca Los Olmos Sauvignon Blanc høstes fra marker i Barrancas ─ et område med vinmarker syd for byen Maipu. Før den skånsomme presning udblødes druemosten først sammen med skallerne ved lav temperatur i seks timer. Gæringen fortsætter ved den lave temperatur, hvilket, sammen med beskyttelse mod iltning og hurtigt aftapning på flaske, bidrager til at bevare Sauvignon Blanc-druernes naturlige aroma og friske syre. I glasset er vinen strågul med gylden tone. Duften er rig på tropisk frugt, og i smagen dukker mango op sammen med grapefrugt, ristede nødder, et strejf af urter og en sprød syre. En ”hot climate” Sauvignon Blanc med en rig smagsfylde.
Maden:
Som vintype passer Sauvignon Blanc med sin fremtrædende frugtsyre godt til en latinamerikansk ret som ceviche: friske skiver fisk marineret med chili, koriander, rødløg, limesaft og grapefrugtsaft .