2017 Garganega Verona Cantina Di Negrar, Veneto, Italien.



Venetos vinhav er hjemsted for ikke mindre end 20 kontinenter med klassificerede DOC-vine, hvis samlede volumen næsten er på højde med mængden af DOC-vine fra Toscana og Piemonte til sammen.De fleste dråber i Venetos vinhav udgøres af milde, venlige vine skabt til at drikke i store slurke til lokale pastaretter. Folk på stedet køber gerne vinen på den lokale ”Cantina”, der mest minder om en kloning af en benzintank og et supermarked.

 

Hvis du vil bade din gane i Venetos vinhav, er Cantina Di Negrar et godt  bud. Cantina Di Negrar er et veldrevet kooperativ med en vinproduktion forankret i klassisk Valpolicella-tradition, men hvis erfaring og ekspertise er på toppen og hvis tekniske udstyr er hypermoderne..


Garganega er “un uva tardiva”, en drue, der høstes sent og dermed opnår et højt ekstraktindhold, som gør vinen rig på aroma og smagsfylde. Frugten er håndplukket i slutningen af september fra 20-30 år gamle stokke, gæret ved omkring 14-16 °C og lagret på sit bundfald indtil tapning på flaske det følgende forår.

 

Vinen i glasset er et strålende eksempel på Garganega-druens kvaliteter. Farven er strågul med grønne glimt og duften forfører med sine toner af kaprifolium og passionsfrugt.  Den harmoniske smagspalet er sat sammen af grapefrugt og fersken, frisk mineralitet, et strejf af bitre mandler og en sprød frugtsyre.



Tips til servering
Garganega opnår en bred anvendelighed ved i sin duft- og smagspalet at forene Sauvignon Blanc druens friske aroma og syre med Chardonnays fedme og frugtfylde. Skænk den trygt til antipasti, pastasalater, fisk og skaldyr eller lyst kød – men nyd den herlige vin, mens den er ung og frisk.