2017 brolo, Garda, Italien.




Gardasøen byder på en perlerække af pittoreske kystbyer og skøn natur. Her syd for Alperne vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser side om side med oliventræer, cypresser ─ og vinstokke. Gardasøens modererende indflydelse, der tager toppen af sommerens hede og mildner vinterens kulde, skaber et behageligt klima, hvor druerne har ideelle betingelser for perfekt modning. De mange landsbyer i bjergene omkring søen er hjemsted for små vingårde som Cantina Marsadri i byen Raffa di Puegnano. Her har Marsadri-familien dyrket vin siden 1879, og det veludstyrede vineri, med en lille vinbutik i den ene længe, vidner om et godt håndværk og et udsøgt vinsortiment.  ”Brolo” er husets varemærke for en vinserie, der er lavet med de mest udsøgte druer og med den ypperste teknik.


Pinot Grigio er samme druesort, som kendes i Alsace under navnet Pinot Gris. Men druens rejse Fra Alsace til Garda har ikke blot givet druenavnet en italiensk drejning; vinens karakter er også ganske anderledes her i Norditalien, for druen kan, som en kamæleon, tilpasse sig lokalområdets vinstil. Den fyldige, olieagtige Alsace Pinot Gris har fedme og druesødme, Den italienske version, Pinot Grigio, er langt lysere, lettere vin.  Cantina Marsadris reserva-kvalitet fra Gardasøen, har en velafstemt frugtkarakter og madvenlig tørhed som sit adelsmærke. Det er en vintype, der ikke mætter, men tværtimod stimulerer appetitten, og som man gang på gang vender tilbage til.


Den unge Brolo Pinot Grigio er strågul med grønne glimt i glasset. Vinen har en delikat duft af sommeræbler, fersken og melon, mens smagen har tilpas frugtfylde af pære, melon og grapefrugt. En harmonisk syrebalance og en behagelig eftersmag slutter smagsoplevelsen med bravur.



Tips til servering
Pinot Grigios citrustoner og friskhed kommer bedst til sin ret i lette fiskeretter og pastasalater. Forestil dig en frokost med Pinot Grigio i glasset og spaghetti alle Vongole (italiensk pastaret med hjertemuslinger) på tallerkenen…..