2017 Tucumen Chardonnay, Mendoza, Argentina.I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanonbjergene, et distrikt under det osmanniske rige, til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, som den største producent af sukkerrør i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, Mendoza, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer fra markerne i Maipo blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha i Agrelo, Luján de Cuyo, lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret.

Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen kombineret med lave temperaturer om natten, der beskytter balancen i druerne mellem druesukker og frugtsyre. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Bag den festlige, farvestrålende etiket gemmer sig en spændende Chardonnay. Hvor Cabernet Sauvignon, uanset lokaliteten, kan kendes på en solbæragtig frugt og en fast tanninstruktur, er Chardonnay-druen mere føjelig og lader sig villigt præge af omgivelserne, som i dette tilfælde er Mendozas højslette. Farven er lys, strågul og duften er fyldt med jasmin og citrus. Den let syrlige smag af sommeræbler er krydret med passionsfrugt, melon og lime. Vinen er let og frisk i munden med en veldoseret frugtsyre i afslutningen.
 


Tips til servering
Tucumen Chardonnay lægger med sin friske, unge stil op til kølig servering i store glas sammen med fisk og skaldyr. Prøv den fx til en ovnbagt laks med sennep- og dildsauce.