2016 El Chivo Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chile


Druerne til El Chivo er dyrket i Central Valley, det centrale dalsystem, der strækker sig 400 km fra hovedstaden Santiago
i nord til Bio Bio floden i syd med den mest frugtbare jord
i Chile, oversået med frugtplantager og vinmarker.

Dalstrækningen er afgrænset af Andesbjergene mod øst
og kystbjergene mod vest. Årstidernes gang, der pålideligt
som et schweizer ur skifter fra skyfri sommersol stort set uden regn i druernes vækstsæson mellem november og april-maj til kølig vinterregn, de mange velegnede jordtyper og hundredvis af strømmende floder med smeltevand til kunstvanding gør Chile til et paradis for vinavlere.

Solmodne Cabernet Sauvignon-druer er gæret til vin og modnet på egefade i Chile for derefter at blive fragtet i store tanke til Frankrig med skib for at blive tappet på flaske. I bogen "Pride of the Wineries" kan man læse, at Cabernet Sauvignon er druen for dem, der foretrækker at sove på den bare jord, spille rugby, bestige bjerge, spise rosenkål og gøre andre ting, hvor afstraffelsen indgår som en del af fornøjelsen.

”Stædig som El Chivo” (en chilensk bjergged), siger man
i Chile, men føjer til, at geden har en godmodig natur
og lader sig tæmme ─ som chilenerne har formået at tæmme den barske Cabernet Sauvignon drue med gavmild hjælp fra
det paradisiske klima i Chiles centrale dalsystem, hvor solen
i druernes vækstsæson fylder godt med solbærduftende frugt på Cabernet Sauvignons kantede tanninskelet.

El Chivo har en blåviolet farvetone; duften er præget
af solbær, kirsebær og toner fra egefadet, smagen
af sorte bær er kraftfuld med krydring fra fadet,
god længde i munden og en rank tanninstruktur
i afslutningen.


Tips til servering
El Chivo er skabt til at blive drukket i sin ungdom, som ledsager til en dansk hakkebøf med bløde løg eller en velkrydret gryderet som den mexicanske chili con carne.