2016 Rosso Piceno, DOC agricoltura biologica, Marche, Italien


Vi læser lige, hvad vinbonden har at fortælle os.
 
Den perfekte kontakt mellem mennesket og naturen,
og forståelsen for det kærlighedsforhold der opstår,
er en vigtig del af succesen for vores Piceno territorium.
Uden en daglig passion for alle detaljer i marken,
vil magien udeblive. Det er her det hele starter.
Og når alt går op i en højere enhed, venter der et glas
vin der vil overraske med intens smag og duft. En yderst
delikat oplevelse som er typisk for Velenosi stilen.
 
Udtalelsen er fra Angela Velenosi, der er ansvarlig
for vinhusets vine. Helt sydpå i regionen Marche, 
og tæt på Adriaterhavet. Vingården ligger i byen
Ascoli Picero. Den er på lidt mere end 100 hektar
med vinstokke. Angela fik sin første guldmedalje
vin for 20 år siden. I dag regnes Velenosi som
en af de absolutte topproducenter i regionen.
De er ofte nævn i Gambero Rosso med “Bedst Buy”.

Vingården har i flere år arbejdet med Bio-dynamisk
drift, og er behørigt certificeret. Druerne er håndhøstet
fra egne marker. Høsten foregår tidligt om morgenen
eller sent på eftermiddagen. Markerne ligger lige
udenfor Ascoli Piceno.

Der er brugt 30% montepulciano og 70% sangiovese.
Vi er oppe i 200-300 meter over havet. Man fornemmer
tydelig havduften. Jorden er domineret af ler og kalk.
Der står 5000 stokke per hektar, og det bliver til et udbytte
på lidt over 3 flasker per stok. Alt kælderarbejdet foregår nænsomt. Naturen bliver hjulpet stille og roligt på vej.
Vinen er charmerende med stor elegance og delikat tørhed.


Tips til servering
Perfekt til pastaretter, fjerkræ og antipasta.