2016 Rosso Piceno, DOC agricoltura biologica, Marche, Italien
Vi læser lige, hvad vinbonden har at fortælle os. Den perfekte kontakt mellem mennesket og naturen, og forståelsen for det kærlighedsforhold der opstår, er en vigtig del af succesen for vores Piceno territorium. Uden en daglig passion for alle detaljer i marken, vil magien udeblive. Det er her det hele starter. Og når alt går op i en højere enhed, venter der et glas vin der vil overraske med intens smag og duft. En yderst delikat oplevelse som er typisk for Velenosi stilen. Udtalelsen er fra Angela Velenosi, der er ansvarlig for vinhusets vine. Helt sydpå i regionen Marche, og tæt på Adriaterhavet. Vingården ligger i byen Ascoli Picero. Den er på lidt mere end 100 hektar med vinstokke. Angela fik sin første guldmedalje vin for 20 år siden. I dag regnes Velenosi som en af de absolutte topproducenter i regionen. De er ofte nævn i Gambero Rosso med “Bedst Buy”.
Vingården har i flere år arbejdet med Bio-dynamisk drift, og er behørigt certificeret. Druerne er håndhøstet fra egne marker. Høsten foregår tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Markerne ligger lige udenfor Ascoli Piceno.
Der er brugt 30% montepulciano og 70% sangiovese. Vi er oppe i 200-300 meter over havet. Man fornemmer tydelig havduften. Jorden er domineret af ler og kalk. Der står 5000 stokke per hektar, og det bliver til et udbytte på lidt over 3 flasker per stok. Alt kælderarbejdet foregår nænsomt. Naturen bliver hjulpet stille og roligt på vej. Vinen er charmerende med stor elegance og delikat tørhed.
Tips til servering Perfekt til pastaretter, fjerkræ og antipasta.
|
 |

|