2016 Passerina, Marche, Agricoltura biologica, Italien


Vi læser lige, hvad vinbonden har at fortælle os.
"Den perfekte kontakt mellem mennesket og naturen,
og forståelsen for det kærlighedsforhold der opstår,
er en vigtig del af succesen for vores Piceno territorium.
Uden en daglig passion for alle detaljer i marken,
vil magien udeblive. Det er her det hele starter.
Og når alt går op i en højere enhed, venter der
et glas vin der vil overraske med intens smag
og duft. En yderst delikat oplevelse som er typisk
for Velenosi stilen."
 
Udtalelsen er fra Angela Velenosi, der er ansvarlig
for vinhusets vine. Helt sydpå i regionen Marche,
og tæt på Adriaterhavet. Vingården ligger i byen
Ascoli Picero. Den er på lidt mere end 100 hektar
med vinstokke.

Angela fik sin første guldmedalje vin for 20 år siden.
I dag regnes Velenosi som en af de absolutte
topproducenter i regionen. De er ofte nævnt
i Gambero Rosso med “Bedst Buy”.

Vingården har i flere år arbejdet med Bio-dynamisk drift,
og er behørigt certificeret. Der er brugt 100% passerina,
en drue man måske møder for første gang. Og dog for
man mener, at den er identisk med den lokale trebbiano.
Ingen andre steder i Italien, når den det niveau man oplever
i Marche.

Druerne håndhøstes i slutningen af september. Kun de bedste druer indgår i denne vin. Efter en blød første presning foregår resten af processen under temperaturkontrol 13-15 grader. Gæringen og den efterfølgende lagring sker på ståltanke.

Lækker tør/fyldig i munde. Lidt blomster blander sig med urter fra baglandet.


Tips til servering
En markant vinøs smag der gør den ideel til fjerkræ
og koldt kød.