2015 Rhebokskloof Bosstok Chenin Blanc, Sydafrika


Navnet antyder, at vingården er grundlagt af  hollænderne. I midten af 1600 tallet anlagde de en koloni på sydspidsen af det afrikanske kontinent.  Der var ingen lokale stammer der gjorde krav på jorden. Hollænderne var der bare for at kontrollere den ”nye” krydderivej fra Østen til Europa. Vin blev hurtigt en vigtig del af transporten. Man havde lært, at det  kunne forhindre skørbug på de lange rejser.

Vi er godt og vel en halv times kørsel fra kysten og Cape Town. Vi er kørt gennem Stellenbosch og er kommet frem til Paarl. Vi har længe kunne se de nøgne bjerge, der rejser sig bag byen. Sidst på dagen, når solen står lavt, lyser de op som perler. Derfor navnet. Det er i den fantastiske Paarl-dal, at nogle af Sydafrikas bedste vine bliver til. Landskabet er vidunderligt. I det frodige grønne landskab ser vi rundt omkring de hvide velholde vingårde. De fleste gemt lidt af vejen mellem bølgende bakker og dekorative klippevægge og bygget i Cape/Dutch stilen, med hvide mure, stråtag og stukgavle. Et af de smukkeste og mest fredfyldte steder er Rhebokskloof Wine Estate, hvor det ikke ser ud til, at der er sparet noget som helst. Vingården har nogle af deres bedste vinmarker på og omkring de berømte Paarl-granit klipper. De markedsfører en række vinserier. Vi har tidligere præsenteret Pearlstone serien. Denne gang har vi valgt en rød og en hvid fra vinhusets  Cellar Selection-serie.
 
Chenin Blanc er stadig Sydafrikas vigtigste hvidvins drue. Foretrækker den frem for Chardonnay og Sauvignon Blanc. Chenin er egentlig en fransk drue. Det er den der står bag mange Loirevine blandt andet Vouvray. I Sydafrika kaldes den for Steen.  Den er ry for at være en god arbejdsdrue. Den er forholdsvis let at dyrke og giver et godt udbytte. Men det kræver alligevel fornuft om omtanke, hvis man skal opnå en vin med elegance og kant. Og det vil man på Rhebokskloof, hvor man behandler druerne efter alle kunstens regler, både på marken og i kælderen. Resultatet er en frisk og livlig tør hvidvin med masser af frugt og blomst omkranset af tropiske noter og sprød vinøsitet.

Tips til servering
Nydes kælderkold til alle havets frugter, lyst kød og fjerkræ.