2014 Pearlstone, Cabernet Sauvignon, Rhebokskloof Wine Estate, Sydafrika


Vi er godt og vel en halv times kørsel fra kysten og Cape Town. Vi er kørt gennem Stellenbosch og er nu kommet frem til Paarl. Vi har længe kunne se de nøgne granitbjerge, der rejser sig bag byen. Sidst på dagen, når solen står lavt, lyser de op som perler. Derfor navnet. Det er i den fantastiske Paarl-dal, at nogle af Sydafrikas bedste vine bliver til. Vi vil tilføje, og på nogle af de smukkeste vingårde i landet. Mange er bygget i den kendte Cape stil, med hvide mure, stråtag og stukgavle, gemt lidt af vejen mellem bølgende bakker og høje bjerge. Det er her de berømte Nederburgh vinauktioner hvert år samler indkøbere fra hele verden, og det er her vi finder prestige vinejendomme som Laborie Estate, Boschendal og ikke mindst Rhebokskloof Wine Estate, som vi har fornøjelsen af at præsenterer for vores kunder.

Vi deltog i en stor smagning på vingården, hvor vi blev præsenteret for et flot galleri af vine i forskellige kvalitetsklasser.  Vi var ret enige om, at vi ville starte med Pearlstone serien. Ikke bare for navnets skyld, men fordi vi her fik moderne sydafrikanske vine med kant og personlighed, til meget fornuftige priser.
  
Franskmændene troede at de havde eneret til Chenin Blanc druen, som blandt andet står bag Loirevinen Vouvray. Uden at nogen opdagede det blev Chenin Blanc den vigtigste drue i Sydafrika. Lokalt blev den kaldt Steen, og blev betragtet som en stabil arbejdsdrue. Men for godt og vel en snes år siden blev det mode blandt de bedste Sydafrikanske vinmagere, at se hvor højt man kunne få ”Steen” op ad kvalitetsranglisten.  Siden har de bedste vinhuse præsenteret Chenin Blanc med stolthed. Ingen af dem prøver at få den til at ligne den franske Vouvray.

Chenin Blanc til denne vin er fra buskvinstokke med rødderne dybt i granit. Derfor er udbyttet lavt og koncentrationen stor. Druerne er koldgæret i rustfri ståltanke. Vinen har ikke haft kontakt med træ. Man fornemmer sol og varme i bouquet’en. Lidt pære, melon og tropiske noter.Det hele går igen i den fyldige tørre smag, der bliver lang tid i munden.


Tips til servering

Man behøver slet ikke noget til denne vin. Den klare sig fint alene. Som aperitif. Eller til stegte fiskeretter, kold kød og unge oste.