2013 Painted Wolf Peloton Blanc, Costal Region, Sydafrika


Den sydafrikanske ”painted dog” har lagt navn til en vinserie, som vi flere gange har præsenteret for vores kunder. Initiativtagerne er Emma og Jeremy Borg. De arbejdede sammen i Chobe National Park,  hvor de fik en forkærlighed for Afrikas vilde hunde – en særlig race der kaldes Painted dogs – fordi de ser ud som om de er blevet pletmalet i mange forskellige glade farve. De tilhører en stærkt truede dyreart. Det er et flokdyr som er meget socialt indstillet. De jager sammen, og de slapper af sammen i deres huler, der altid ligger dybt inde i den skyggefulde afrikanske buskvækst. Har man været på safari i Sydafrika ved man at ”painted wolf” er den største attraktion, men det er kun er de færreste forundt at se dem.

Emma og Jeremy besluttede at arbejde med vin i deres pensionist tilværelse. De donerede et beløb per solgte flaske til hundene. Med tiden har flere og flere af  kollegaer fulgt op og støtter projektet. De donerer enten druer eller vin, og de sætter en ære i, at det skal være det bedste af det bedste. Det forklarer vinsuccesen.

Vinens navn ”Peloton” og cyklerne på etiketten vidner om ægteparrets tredje store interesse – cykling. De elsker lange cykelture i landskabet sammen med gode venner. ”Vi er en flok, lige som hundene. Drevet af forskellige behov, men med et fælles mål. Samværet”. Konkurrenceelementet er også en del af deres vin liv. De elsker at stille op i diverse smagninger og test. Og de elsker at vinde. Og gør det ofte.

Denne sprøde, charmerende tørre hvidvin er sat sammen af tre forskellige grønne druer. Chenin og Viognier kommer fra vingårde i Simondium-Paarl og Malmebury der ligger i regionen Swartland, og Rousannen er leveret af en ”hundeven” i Perdeberg nær Paarl. Vi kan kalde sammensætningen en moderne  hvid Cape blend.

Druerne er håndhøstet og sorteret. Klaserne presses hele, og gæringen foregår på små nye egetræs fade. Der tilsættes ikke gær. Man klarer sig med det naturen har sat på skallerne.

Lys med gul/grønligt skær. En meget imødekommende næse fyldt med elegant frugt og citrus og en fin integreret let røget aroma. Vinen er i fuldendt balance. Den er passende tør, fylder godt i munden og efterlader kun gode indtryk.

Tips til servering
Nydes kølig af store glas. Som aperitif. Eller til alle lyse retter. Også fin til et stykke ost.