2012 Vindius, Godello, Vinos del Bierzo blanco, Spanien


Vi er i Spanien og ved porten til Galicien. Det er et højland der ligger godt beskyttet af bjerge og tætte pinjeskove. Dramatisk smukt. Bierzo omtales som et lille hjørne, der har løsrevet sig fra den castilianske bjergkæde. Klemt inden mellem de voldsomme vine fra Douro og de lette og frugtrige vine fra Galicien. Man har aldrig forsøgt at efterligne vinstilen hos naboerne. Man er ganske godt tilfreds med den vin der skabes af de lokale druer. Den blå Mencia og den grønne Godello. De står i 500-600 meters højde på de bløde bakker i dalene.

Vinos del Bierzo er det største vinhus i appellationen. De råder over mere end 1000 hektar med vinstokke, og er absolut førende med viden og ny teknik.  Bodegaen ligger ved indgangen til  byen Cacabelos. Det er en smuk lille hyggelig markedsby. På torvet står en statue af nogle vinplukkere i arbejde. Det er for lige at minde byens borgere om, hvad man lever af.

Det er 100% Godello håndhøstet fra 45-55 år gamle vinstokke. Når druerne har opnået fuld modenhed, bringes de hurtig til vinhuset, hvor de får 8 timers maceration. Derefter gæring på ståltanke. Det tager ca. 10 dage. Den unge vin ligger derefter med bundfaldet i 3 måneder. Det giver ekstra smags- og aromastoffer.

Man er næsten sikre på, at Godello er identisk med den portugisiske Verdelho. Det er en af Spaniens mest interessante hvidvinsdruer. I de rigtige hænder, giver den fyldige og aromatiske vine.

I glasset strågul med lysegrønne reflekser. Elegant aroma af moden frugt med fine krydrede blomsteragtige og mineralske undertoner. God silkeagtig fylde, rund og i fuld harmoni. En tør og delikat vinoplevelse.

Tips til servering
Perfekt til stegt fisk, lyst kød og fjerkræ. Eller som aperitif og gennemgående vin til hele frokosten.